◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Drag de Dumnezeu

În prezența unui numeros auditoriu, cu mulți participanți îmbrăcați în costume populare autentice, Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Clopotiva (frumoasă așezare din comuna Râu de Mori – Hunedoara) a găzduit o inedită activitate cultural religioasă contând pentru implementarea proiectului „Trăim în Dumnezeu și El trăiește în noi”.

Organizatori au fost Episcopia Devei și Hunedoarei, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și ziarul „Accent Media” – Deva.

Debutul activității l-am consemnat urmare a unui reușit moment de poezie și cânt religios semnat de eleve din localitate: Pasconi Sara Maria, Grosu Aida și Filan Ana Maria, fiecare primind DIPLOMA DE EXCELENȚĂ din partea ziarului „Accent Media” (director Cornel Poenar).

Preotul Nicolae Ștefoni și prof. Marian Tomuța au interpretat cu pasiune și trăire sufletească pricesne și au primit din partea organizatorilor diploma „DRAG DE DUMNEZEU” pentru „promovarea prin cântec și trăire sufletească a învățăturii creștine, a Ortodoxiei care este viața în Hristos, viața în Duh și adevăr.

Am notat și prezența la activitate a doi primari, Tiberiu Pasconi (Primăria Totești) și dr. ing. Flaviu Dilertea (Râu de Mori), acesta din urmă plăcut surprins de primirea Diplomei de Onoare pentru promovarea și păstrarea tradițiilor populare strămoșești în rândul tinerei generații, a recitat cu o tonalitate aparte o poezie religioasă, atrăgând astfel meritat o apreciere justificată din partea auditoriului.

Cu o emoție deosebită, firească, părintele paroh, Pasconi Cosmin Tiberiu Petrică a primit, din partea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (președinte Sorin Stanciu), Diploma de Excelență pentru promovarea și păstrarea tradițiilor populare strămoșești în rândul tinerei generații, a sentimentului de apartenență la istoria și glia strămoșească, permanent respect de suflet și credință pentru trecutul glorios al poporului român.

Interesant a fost mesajul trimis în timpul activității, pentru auditoriul aflat în Biserică, de către Cornel Poenar, directorul ziarului „Accent Media” și din care am spicuit: „Să considerați, dragi credincioși, ziua de astăzi o sărbătoare în care v-ați întâlnit cu poezia și cântecul religios-ortodox. Să vă rămână aceste momente clipe unice, de neuitat, o simțire de liniște sufletească care să vă fie calea spre dreapta credință strămoșească”.

La finalul activității am consemnat în exclusivitate opinia primarului comunei Totești, Tiberiu Pasconi: Cântecele religioase interpretate azi în Biserică cu multă credință au făcut ca pe țarinile sufletului celor prezenți să crească semințe roditoare ale ortodoxiei și să le împodobească cu flori ale virtuților și faptelor bune.

 

Ioan Vlad și Georgeta-Ileana Cizmaș/ UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *