◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.05.2024

Novaya Gazeta Europe deschide un birou la Paris, cu sprijinul RSF

Creată în aprilie 2022 de jurnaliştii în exil din presa rusă de investigaţii, Novaya Gazeta Europe lansează o filială la Paris. Organizația Reporteri fără fronntiere (RSF) salută înființarea în Franța a acestui purtător de stindard al presei independente ruse, care luptă împotriva propagandei Kremlinului în Europa și Rusia.

Potrivit rsf.org, Novaya Gazeta Europe este înființată la Paris. Organismul independent de investigații susținut de RSF a fost creat de jurnaliștii de la Novaya Gazeta, care au fost forțați să plece în exil după invadarea Ucrainei, din 24 februarie 2022. Au deschis mai întâi o redacție în Letonia, în aprilie 2022, apoi o sucursală în Germania. Odată cu deschiderea oficială, grație RSF, a unei structuri în Franța, redacția speră să demareze investigații în colaborare cu presa locală.

Ca răspuns la operațiunile de dezinformare ale Kremlinului, Novaya Gazeta Europe se străduiește să acopere știrile europene și relațiile sale cu Rusia prin transmiterea de informații fiabile atât publicului rus, cât și celui european. Site-ul publică în prezent articolele în rusă și engleză și este consultat de un public numeros – patru până la cinci milioane de vizite pe lună, conform informațiilor RSF.

Etichetat drept „organizație indezirabilă” de autoritățile ruse din iunie 2023, site-ul de știri online condus de fostul redactor adjunct Novaya Gazeta Kirill Martynov a fost interzis de atunci în Rusia. „În ultimii doi ani, Rusia a continuat să cenzureze și să amenințe jurnaliștii independenți de pe teritoriul său, forțându-i să aleagă între exil și închisoare. Cu Novaya Gazeta Europe, jurnaliştii exilaţi ai Novaya Gazeta îşi continuă munca de investigaţie şi luptă împotriva maşinii de propagandă a Kremlinului. RSF salută deschiderea unui birou Novaya Gazeta Europe la Paris, care va juca un rol crucial atât în îmbogățirea spațiului informațional francez cu expertiză despre Rusia, cât și în oferirea unei acoperiri fiabile a subiectelor franceze pentru publicul rus și european”, arată Jeanne Cavelier, șef al biroului RSF pentru Europa de Est și Asia Centrală. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *