◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro15.05.2024

Noi audieri la Londra. Organizațiile internaționale de presă se opun extrădării lui Julian Assange

Pe 20 și 21 februarie va avea loc o nouă audiere a lui Julian Assange, în cazul extrădării din Marea Britanie, la cererea SUA. În acest context, Federația Internațională a Jurnaliştilor (IFJ) și Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (EFJ) au transmis o declarație comună în care se afirmă că „acțiunea în curs pune în pericol libertatea presei peste tot în lume”. IFJ și EFJ reprezintă aproape 200 de sindicate și asociații ale jurnaliștilor și s-au opus extrădării lui Assange în temeiul Legii SUA privind spionajul.

Acuzațiile se referă la publicarea de către Wikileaks, în 2010, a jurnalelor de război din Irak și Afghanistan. Acestea au furnizat o relatare extraordinar de detaliată a acțiunilor militare ale SUA între 2004 și 2009. „M-am întâlnit de două ori cu Julian Assange la Belmarsh și îmi este clar că a suferit grav prea mult timp. În aprilie, el va fi petrecut cinci ani într-o închisoare britanică, deși nu a fost condamnat pentru nimic. Condamnarea lui Julian Assange ne-ar amenința pe toți”, afirmă Dominique Pradalié, președintele IFJ.

Audierea va avea loc la Londra și va lua în considerare un recurs împotriva deciziei ministrului de Interne al Marii Britanii de a-l extrăda pe Assange și a deciziei judecătorului de a respinge o mare parte a cazului împotriva extrădării, care a fost pronunțată în ianuarie 2021. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *