◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.05.2024

Marea Britanie plătește influenceri locali pentru
a combate imigrația ilegală

Ministrul de Interne britanic, James Cleverly, a fost de acord cu o extindere majoră a campaniilor de descurajare a imigrației ilegală, potrivit unor documente văzute de The Times.

În ultimii trei ani, Marea Britanie a desfășurat campanii de anunțuri plătite pe rețelele de socializare combate fenomenul în Albania, Franța și Belgia, îndemnând cetățenii acestor state să nu traverseze Canalul Mânecii cu bărci mici. Noua inițiativă a Ministerului de Interne – care se ocupă de imigrație și pașapoarte, droguri, politică, criminalitate, contraterorism și poliție – ar extinde campaniile în țări precum Irak, Egipt și Vietnam, cu planuri de extindere în Turcia și India.

Potrivit Euronews, ideea de a implica influenceri pentru a răspândi mesajul guvernului britanic este nouă. The Times notează că Ministerul de Interne a redactat deja o listă de influenceri albanezi pentru a ajuta la răspândirea mesajului, inclusiv un rapper, doi actori de comedie, bloggeri de stil de viață, personalități tv și un autor de note de călătorii.

Fiecare astfel de „salariu” este plafonat la 5.000 de lire sterline. „Traficanții de persoane folosesc frecvent rețelele sociale pentru a comercializa minciuni și a-și promova activitățile criminale și este vital să folosim aceleași platforme pentru a informa migranții despre adevărurile legate de trecerea Canalului Mânecii și venirea ilegală în Regatul Unit”, arată Ministerul de Interne, într-un declarație.

Potrivit cifrelor Ministerului de Interne, activitatea plătită a guvernului Regatului Unit pe rețelele sociale care vizează Albania a ajuns la peste 946.000 de persoane și a generat 231.000 de clickuri pe site.

Peste 550.000 de oameni au traversat Canalul cu bărci mici din 2015, potrivit ultimelor date de la Ministerul de Interne. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *