◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Comitetul pentru Protecția Jurnaliştilor cere investigarea transparentă a agresiunilor la adresa a trei jurnaliști azeri

Autoritățile azere ar trebui să investigheze acuzațiile de brutalitate a poliției împotriva a trei jurnaliști reținuți în timp ce relatau de la un protest și să permită tuturor membrilor presei să lucreze liber, susține Comitetul pentru Protecția Jurnaliştilor.

Poliția din capitala Baku i-a reținut pe Fatima Mövlamli, un reporter pentru site-ul de știri independent Azadliq, pe Sevinj Sadygova, reporter la site-ul de știri independent Azel.tv, și pe Teymur Karimov, redactor-șef la canalul independent YouTube Kanal1. Cei trei jurnalişti filmau o demonstraţie când poliţia a încercat cu forţa să-i oprească înainte de a-i reţine, potrivit jurnaliştilor şi videoclipurilor cu incidentul postate pe Azel.tv şi pe pagina de Facebook a lui Karimov. Manifestația se îndrepta către clădirea Administrației prezidențiale și a fost susținută de mame care cereau ca fiii lor uciși în recentul război cu Armenia vecină să fie recunoscuți oficial ca martiri. „Autoritățile din Azerbaidjan ar trebui să investigheze pe deplin acuzațiile de maltratare scandaloasă de către poliție a jurnaliștilor Fatima Mövlamli, Sevinj Sadygova și Teymur Karimov și să ia măsuri credibile pentru a se asigura că astfel de incidente nu se repetă. Jurnaliştii deopotrivă din mediile pro-guvernamentale şi critice trebuie să fie liberi să acopere demonstraţii fără teama de detenţie arbitrară şi brutalitate poliţienească”, a declarat Gulnoza Said, coordonatorul programului CPJ pentru Europa și Asia Centrală.

Biroul de presă al Ministerului de Interne al Azerbaidjanului a declarat că a fost efectuată o anchetă privind tratamentul polițienesc al lui Mövlemli, în urma căreia un ofițer a fost îndepărtat din funcție. E-mailul a adăugat că „orice acțiuni ilegale comise împotriva jurnaliștilor sunt inacceptabile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *