◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro03.12.2023

România, La Un Pas De EPIDEMIE De GRIPĂ! 18 Morți Până În Prezent

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că 18 persoane au murit din cauza virusului gripal.„Suntem la un pas de epidemie” a spus Sorina Pintea, și a specificat să săptămâna trecută s-a înregistrat un număr foarte mare de decese cauzate de virusul gripal.

Ultima persoană care a decedat, vineri, din cauza virusului gripal este un bărbat în vârstă de 67 de ani. Acesta suferea și de alte probleme de sănătate și nu era vaccinat antigripal.

„În primul rând aş vrea să vă mai dau o veste proastă, gripa a mai ucis un pacient, deci, în acest moment, avem 14 (18 în momentul publicării acestei știri) oameni decedaţi din cauza virusului gripal: bărbat de 71 de ani, condiții medicale preexistente din București.

Da, suntem la un pas de epidemie pentru că săptămâna precedentă numărul de cazuri de depăşit numărul de cazuri estimat, prin urmare am avut o săptămână epidemică.

Dacă două săptămâni la rând numărul de cazuri se menține la același nivel, deci foarte ridicat, atunci putem vorbi despre o epidemie, dar în acest moment avem suficiente motive de îngrijorare”, a spus Sorina Pintea, conform antena3.ro.

Sorina Pintea a mai precizat că direcţiile de Sănătate Publică din judeţe au fost notificate pentru a anunţa Ministerul Sănătăţii în cazul creşterii numărului de viroze. Ministrul a mai spus că vaccinarea este cea mai sigură cale pentru prevenirea bolii.
„Suntem la un pas de epidemie, am avut o saptamana epidemica, daca doua saptamani la rand numarul de cazuri se mentine la acelasi nivel, atunci putem vorbi de epidemie. Dar in acest moment avem suficiente motive de ingrijorare”, a declarat vineri, la Antena3, Sorina Pintea.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *