◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.02.2024

Legea UE privind responsabilitatea corporativă stârnește împotrivirea companiilor germane

Industria germană a criticat acordul privind legea UE privind noile reguli corporative și a avertizat că acestea vor submina competitivitatea Europei.

Țările UE și Parlamentul European au încheiat un acord cu privire la o nouă directivă de due diligence pentru a trage marile companii la răspundere pentru încălcările drepturilor omului și standardele de mediu de-a lungul lanțului lor valoric.

În timp ce ONG-urile au lăudat pe scară largă noua lege ca fiind o piatră de hotar, industria germană, în special, a fost furioasă. „Prin acordul de astăzi […] UE pune următorul cui în sicriu pentru competitivitatea internațională a industriei europene”, a declarat Thilo Brodtmann, directorul general al Asociației Industriei Ingineriei Mecanice din Germania (VDMA), într-un comunicat.

Și Federația Industriilor Germane (BDI) a avertizat că regulile vor „amenința competitivitatea, securitatea aprovizionării și diversificarea economiei europene”.

Industria germană se teme, de asemenea, că noua lege va crește povara birocratică asupra întreprinderilor. Potrivit unui sondaj, 65% dintre companiile germane se plâng deja de cerințele crescute de raportare, pe care industria le dă vina în principal pe legislația UE. „Companiile noastre se sufocă deja în birocrație. Acum, există și mai multe reglementări. Aceasta este o altă lovitură”, a arătat, într-un comunicat, Wolfgang Große Entrup, directorul general al Asociației Industriilor Chimice (VCI).

De asemenea, cele trei asociații germane au cerut guvernului să pună frână și să facă tot ce îi stă în putință pentru a bloca legea, care încă mai are nevoie de aprobarea formală a țărilor UE, potrivit euractiv.com.

Având în vedere divergențele din cadrul coaliției germane cu privire la noile reguli de due diligence, este probabil ca guvernul să se abțină la un vot la nivelul UE. Chiar și așa, se așteaptă suficiente țări din UE să susțină legislația pentru a ajunge la majoritatea calificată necesară pentru a o adopta. (redacția UZPR)

Foto: Janno Nivergall/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *