◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Industria media – proiecte viabile pornite de la premise neașteptate 

Chiar și după standardele teribile din ultimii ani, 2023 a fost unul oribil pentru industria media – Challenger, Gray, & Christmas, o firmă de angajare care urmărește tendințele pieței muncii, a raportat cea mai mare rată înregistrată pentru concedierile din diomeniu doar într-o lună și doar în SUA: 17.436 de jurnaliști.

Pe de altă parte, profesioniștii și liderii din redacții de la numeroase organizații media au venit cu idei și strategii noi, unele neașteptate, prin care au sperat că ar putea deschide calea către durabilitate sau cel puțin să ofere un minimum de securitate pentru jurnaliști în vremuri economice tulburi. Potrivit Columbia Journalism Review, unele proiecte media fondate pe premise demne de remarcat au ajuns acum la maturitate. De exemplu, Defector este un site deținut de lucrători, care s-a lansat în 2020; Air Mail este revista online pe care Graydon Carter a fondat-o în 2019 și care are acum o verticală de comerț electronic în care „un cititor atras de estetica Carter va găsi o eșarfă de cașmir de 495 de dolari, un set pickleball de 289,99 de dolari, o piesă Prada cu brâu de 3.450 de dolari”. Iar exemplele ar putea continua. Din această perspectivă, anul 2024 se anunță (încă) unul plin de surprise. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *