◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Întâlnirea folcloriștilor argeșeni la Tabăra Oratia, din Dâmbovicioara

Folcloriștii argeșeni se vor întâlni sâmbătă, 19 noiembrie, la Tabăra Oratia, din satul Podul Dâmboviței, din stațiunea de interes național Dâmbovicioara, situată în apropierea peșterii cu același nume, din pasul Rucăr-Bran.
La reuniunea de toamnă a Asociație Folcloriștilor Argeșeni „Constantin Rădulescu-Codin” vor avea loc și două lansări de carte.
Președintele Asociației Folcloriștilor Argeșeni, conf. univ. dr. Adrian Sămărescu, spune că „sunt două cărți ale unor personalități în domeniul cercetării folclorului. Una este a doamnei Adriana Rujan, fostă președintă a folcloriștilor din Argeș, profesor universitar la Universitatea din Pitești, și cealaltă a domnului Costin Alexandrescu, director peste 4 decenii al Centrului Creației Populare argeșene”.
Tot cu acest prilej, pe lângă prezentarea ultimelor lucrări, culegeri sau însemnări ale folcloriștii din Argeș și Muscel, vor are loc o expoziție de costume populare autentice din Muscelul de nord, o prezentare și o descriere a portului tradițional al zonei de interferență a Țării Românești cu Transilvania.
Asociația Folcloriștilor din Argeș se reunește de două ori pe an, primăvara și toamna, în diverse vetre etnografice ale județului.
Amintim, de asemenea, că în comuna Priboieni din județul Argeș, locul de naștere al  renumitului folclorist român Constantin Rădulescu-Codin, în anul 2015 a fost inaugurat un muzeu care-i poartă numele.  Acesta găzduiește, pe lângă lucrările folcloristului, testamentul lui Codin-Rădulescu, manuscrisul, precum şi obiectele personale, dar și o expoziție de costume din zonă. Muzeul a fost deschis în cinstea sa pentru omagierea a 140 de ani de la naşterea marelui om de cultură.

Constantin PAŞOL/ UZPR
Foto: președintele folcloriștilor din Argeș, Adrian Sămărescu, intervievat de Constantin Pașol, de la Radio România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *