◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Forța lui ÎMPREUNĂ

Acțiune de caritate la Târgu Secuiesc, poate nu întâmplător în duminica milostivirii ce amintește de Pilda samarineanului milostiv care prin faptele sale împlinește cuvântul lui Iisus care spune: „Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toata inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți”.
Un astfel de model ne oferă ing. Bogdan Baciu – „îngerul” de la Vâlcea care a venit împreună cu soția sa de la sute de kilometri, pentru a sprijini câteva familii de covăsneni aflate în situații dificile. Un frumos obicei pe care și l-a păstrat în cei doi ani de când a început colaborarea noastră. Un timp al milostenie, al prieteniei, al iubirii de aproapele în care și-a revărsat toată generozitatea pentru a îmbunătăți viața celor aflați în nevoi. Prin puterea exemplului, a reușind să implice în aceste acte de caritate și colegii de la o întreprindere din R. Vâlcea, care și-au exprimat dorința de a contribui financiar, pentru ca în aceste vremuri nebune, măcar unor copii să le fie puțin mai bine.
Astfel, la recomandarea învățătoarei Szigyarto Kornelia din Târgu Secuiesc și preoteasa Elena Cosneanu din Zăbala, doisprezece copii au primit încălțăminte și îmbrăcăminte călduroasă de iarnă, spre uimirea, bucuria și satisfacția micuților care și-au ales singuri articolele vestimentare direct din magazin, fără  nicio restricție! O binecuvântare pentru ei, dar mai ales pentru familiile lor care fac eforturi deosebite pentru a-i trimite la școală.
Postez nu spre lauda cuiva, ci nădăjduind  că acest „act de caritate va genera la rândul său alte acte caritabile”, extrem de necesare pentru bunăstarea comunității în care trăiesc, susținerea învățământului și mai ales a copiiilor pe care îmi doresc să-i văd lipsiți de griji și zâmbind mai des.
Reamintesc doar câteva dintre acțiunile de caritate înfăptuite în județul Covasna de acest mare filantrop vâlcelean – Bogdan Baciu, pe care cu mare bucurie și mândrie îl numesc prietenul meu: a dăruit copiilor tablete și laptopuri, aparatură electronică pentru un liceu din jud Covasna, două închinători la Biserica Ortodoxă din Mărtănuș și sume de bani care au fost folosite pentru achiziționarea de obiecte bisericești. Sume de bani pentru ajutorarea cu alimente a familiilor aflate în dificultate în perioada pandemiei, au fost trimise și la Biserica Ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh” din Târgu Secuiesc etc. Sunt picături în ocean, știu! Dar care de multe ori schimbă tristețea în bucurie, lacrima în zâmbet și inima în poezie.
Eu rămân același instrument mărunt cât vârful unui degețel de furnică prin care Dumnezeu lucrează, dar ce binecuvântare să poți aduna în jur Oameni cărora le pasă!

Mihaela Aionesei
Târgu Secuiesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *