◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Trofeul „Micul jurnalist”, în memoria lui
Doru Dinu Glăvan,
acordat la Botoșani

Pe data de 16 septembrie a avut loc, în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”, festivitatea de premiere a concursului județean de jurnalism „Botoșani, Orașul Meu Drag”, la care au participat copii și tineri pasionați de jurnalism.

În Botoșani există de 12 ani o redacție formată din copii și adolescenți, în cadrul căreia se realizează un ziar tipărit, lunar, emisiuni și reportaje de televiziune, podcasturi și emisiuni radio. În cursul anului, copiii și tinerii redacției au parte de un concurs inedit prin modul lui de desfășurare.

Pe parcursul întregii vacanțe de vară, micuții jurnaliști se implică în realizarea unor reportaje de televiziune, a unor relatări radio, precum și a unor articole de presă scrisă. Miza lor o reprezintă trofeele pe care le obțin la finalul vacanței.

Premiile sunt acordate pe categorii de vârstă și cele trei secțiuni. Acestea sunt: „Presă scrisă – in memoriam Dorian Stoianovici”, „Reporter Radio” și respectiv „Reportaj Radio”. Anul acesta, participanții au realizat reportaje din jurnalismul sportiv, cultural, muzical sau social ori după citate ale unor importanți oameni, cum ar fi Constantin Brâncuși, Albert Einstein sau Camil Petrescu.

La fel ca anul trecut, redacția a oferit trofeul „Micul jurnalist” în memoria gazetarului Doru Dinu Glăvan, fostul președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Doru Dinu Glăvan a rezonat extraordinar de bine cu ideea existenței unei astfel de redacții la Botoșani, fapt pentru care micii reporteri botoșăneni au ales acest premiu In memoriam. Trofeul revine participantului care obține premiul I la toate cele trei secțiuni amintite. În cazul în care se întâmplă ca doi participanți să fie în această situație, se ia în calcul cine a primit cele mai multe note mari de la juriu. Anul acesta au fost două participante cu locul I la toate secțiunile concursului, respectiv Ioana Ivaș și Mădălina Mihai, trofeul revenindu-i Mădălinei.

Celelate premii oferite în cadrul galei pot fi consultate pe siteul redacției Buzz.

https://telebuzz.ro/2023/09/16/festivitatea-de-premiere-a-concursului-botosani-orasul-meu-drag-b-o-m-d-9-vezi-castigatorii/

Proiectul „Concursul județean de jurnalism Botoșani, Orașul Meu Drag” (BOMD9) este realizat de Asociația Buzzmedia, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani.

        Ioana Matfeev

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *