◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Creștere „uriașă” a migrației la frontierele UE

Noi date publicate de agenția europeană de securitate a frontierelor Frontex arată că detectările de treceri ilegale la frontierele externe ale UE au ajuns la un total de aproape 80.700 în primele patru luni ale anului 2023. Calculele sunt încă preliminare, dar, dacă vor fi confirmate, ar însemna o creștere de 26% față de acum un an și cel mai mare total pentru perioada ianuarie-aprilie din 2016 încoace, relatează BalkanInsight.

S-a înregistrat o creștere cu 292% a numărului de detectări pe ruta Mediteranei Centrale către UE, în timp ce toate celelalte rute folosite de migranți și refugiați au înregistrat o scădere. „În perioada ianuarie-aprilie, ruta Balcanilor de Vest, care trece prin țări precum Serbia și Bosnia către statele membre UE Ungaria și Croația, a fost a doua cea mai activă, cu peste 22.500 de detectări, în scădere cu 21% față de anul precedent”, se spune în raport.

Noile date publicate au arătat că sirienii au fost cea mai detectată naționalitate, reprezentând 17% din total, și că numărul de afgani înregistrați a scăzut cu doar 50% față de 2022. Agenția a remarcat o creștere a numărului de cetățeni din țările subsahariene. Africa Subsahariană este considerată una dintre zonele lumii care este și va continua să fie dintre cele mai afectate de schimbările climatice. „Aceste cifre mă îngrijorează – pentru că ceea ce văd este o creștere uriașă”, a spus directorul Frontex, Hans Leijtens. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *