Expoziţia foto-documentară „190 de ani de la prima apariţie a Monitorului Oficial” poate fi fi vizitată, până pe 28 aprilie, la Biblioteca Naţională a României. „Vă puteţi întâlni cu trecutul documentar al ţării, aşa cum s-a reflectat 190 de ani în pagini de Monitor Oficial, caz singular în presa românească: apariţie neîntreruptă. El este completat armonios cu trecutul instituţiei, care, în afară de publicarea foii oficiale, însemna şi apariţia părţii neoficiale, deosebit de interesantă din perspectiva anunţurilor conţinute: dezbateri parlamentare, ştiri din străinătate, critică literară şi de teatru, dizertaţii ştiinţifice şi istorice, anunţuri judiciare, reclame la firme de lux, chiar şi anecdote”, informează BnR, într-o postare pe Facebook.
După expunerea la Biblioteca Naţională, expoziţia poate fi vizitată la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucureşti (mai); Muzeul Municipiului Bucureşti (iunie); Muzeul Naţional de Artă al României – Muzeul Colecţiilor de Artă (iulie); Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia (august); Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova (septembrie); Muzeul Oraşului Oradea (octombrie) şi la Camera Deputaţilor (noiembrie şi decembrie).
Alături de partenerii instituţionali care găzduiesc expoziţia au oferit un preţios sprijin documentar Arhivele Naţionale ale României şi Agerpres, mai informează Biblioteca Naţională a României.
Primul număr al Monitorului Oficial a apărut în anul 1832, acesta devenind, încă de la înfiinţare, un adevărat breviar al principalelor evenimente istorice, politice şi culturale care au dus la apariţia şi evoluţia României moderne. Publicaţia reprezintă un caz singular în presa românească, având o apariţie neîntreruptă timp de 190 de ani.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro01.12.2023„190 de ani de la prima apariţie a Monitorului Oficial”, marcați la Biblioteca Naţională a României
Articole recente
- „Un clasic al prozei bucovinene de azi”, II. Ioan Țicalo: „Granița blestemată”
- Sărbătoarea românilor
- În Marele Război… pe urmele a trei ofițeri francezi în România
- Filiala Ligii Scriitorilor Nord Est – Iași a omagiat Ziua Națională a României
- Gala Cititorului Arădean
- Jocul cuvintelor scriitoarei Angela Dina-Moțățăianu
- Concert vocal-simfonic de excepție, la Oradea, în cinstea Zilei Naționale
- Vizite gratuite la Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm şi la Muzeul Municipal „Ioan Raica” din Sebeş, de 1 Decembrie
- UNESCO: Noi situri adăugate Patrimoniului Mondial
Contact
SEDIUL CENTRALBd. Gral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, Bucureşti, Cod poștal: 010336, Oficiu Poştal 22
Telefon fix: 021.317.92.25
Telefon mobil: 0746.137.911 / 0746.137.914
Telefon legitimații: 0743.394.000
Telefon contabilitate: 0746.137.913
Fax: 021.313.06.72
Program de lucru:
LUNI – JOI 10.00 – 18.00
E-mail:
secretariat@uzp.org.ro
contact@uzp.org.ro
comunicare@uzp.org.ro
radiouzpr@uzp.org.ro
revista@uzp.org.ro
comisiadeatestare@uzp.org.ro
joda@uzp.org.ro
editura@uzp.org.ro