◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

La Centrul de Transfuzie din Pitești a fost adus un echipament nou de plasmafereză

Acesta a fost pus la dispoziţie, cu titlu gratuit pentru un an, Centrului de Transfuzie Sanguină din Piteşti de către o firmă din Pitești.

Echipamentul este folosit la colectarea de plasmă umană şi este însoţit de 100 de kit-uri de colectare plasmă cu scopul de a se asigura accesul pacienţilor infectaţi cu Covid-19 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună colectată de la convalescenţi.

Adrian Miuţescu, cel care s-a implicat în procedura punerii la dispoziţie a echipamentului de plasmafereză spune că:

„În această perioadă critică nici un efort nu este prea mare pentru menţinerea sănătăţii populaţiei şi, în acest sens, suntem norocoşi că putem aplica şi la Piteşti o procedură care salvează vieţi în toată lumea. Am aflat de la specialişti că plasma umană poate fi folosită pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare. Este o procedură experimentală care se derulează în Italia, Spania, Olanda, Canada, Marea Britanie, Israel, Japonia, precum şi alte ţări civlizate şi sperăm că se va diminua numărul îmbolnăvirilor şi va salva oamenii care, la această oră, sunt intubaţi, în stare critică”. 

   Constantin PAŞOL
           
 

       
 



 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *