◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.04.2024

Meta amenință cu încetarea serviciului de știri din Illinois, pentru a nu plăti conținutul jurnalistic

Autoritățile din statul american Illinois dezbat o lege care va obliga platformele online să plătească editorii pentru utilizarea conținutului lor. Pe acest fundal vine anunțul

Meta, care avertizează că va opri serviciul de știri.

Potrivit eu.sj-r.com , proiectul de lege 3591 al Senatului din Illinois, cunoscut sub numele de Actul de conservare a jurnalismului, ar cere platformelor precum Meta și Google să împartă veniturile din publicitate cu instituțiile de știri online eligibile. Jamie Radice, un purtător de cuvânt al Meta, a declarat pentru The State Journal-Register că adoptarea proiectului de lege „va forța mâna” companiei: „Dacă ne confruntăm cu o legislație care ne obligă să plătim pentru conținutul de știri pe care editorii îl postează în mod voluntar pe platformele noastre și nu este motivul pentru care majoritatea oamenilor vin pe Facebook și Instagram, vom fi forțați să luăm aceeași decizie de afaceri pe care am luat-o în Canada pentru a pune capăt disponibilității știrilor în Illinois”.

Negocierile sunt incipiente, a declarat senatorul Steve Stadelman, în timpul unei audieri a Comitetului Executiv al Senatului. Având în vedere un climat provocator pentru redacțiile la nivel național și local, el a îndemnat parlamentarii să susțină legislația propusă: „Concluzia: dacă aveți conținut, ar trebui să fiți recompensați pentru conținutul online”.

Proiectul de lege urmează legislației similare în așteptare în California, despre care Meta a avertizat, de asemenea, că va duce la retragerea conținutului de știri în acest stat. Meta a încetat, de asemenea, disponibilitatea știrilor în Canada și și-a făcut planuri să nu mai plătească editorilor de știri australieni pentru conținutul care apare pe Facebook, relatează Reuters.

Conversațiile în jurul legislației sunt cele mai recente din șirul de interacțiuni dintre Meta și statul Illinois – în desfășurare este un proces condus de procurorul general din Illinois, Kwame Raoul, împotriva Meta, care susține că compania s-a angajat în practici comerciale dăunătoare care vizează copiii. Meta ar fi folosit funcții care creează dependență, pentru a menține copiii pe platformele companiei, ceea ce duce la rate mai mari de depresie și sinucidere. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *