◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Foștii angajați ai agenției de știri de stat a Mexicului au lansat Asociația Mexicană de Informații

După ce președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a declarat că nu este nevoie de o agenție de presă de stat, deoarece ține zilnic briefinguri de presă,

foștii angajați ai agenției de știri de stat a Mexicului, Notimex, au lansat Asociația Mexicană de Informații (AMEXI) ca un nou post de știri care acoperă cele mai profunde provocări ale țării, potrivit unui anunț postat pe Twitter. „Unul dintre obiectivele principale ale acestui nou mijloc media, care este alcătuit în mare parte din femei, este de a surprinde toată experiența acumulată de-a lungul istoriei de 55 de ani a Notimex, cu un sentiment puternic de angajament față de problemele sociale și de muncă, ce va dă glas luptelor care au loc astăzi în țara noastră și care sunt puțin cunoscute sau subraportate într-o manieră imparțială”, se spune în comunicatul de presă citat de niemanlab.org.

AMEXI va funcționa ca o „cooperativă de muncitori” și va evidenția problemele de muncă din Mexic, alături de acoperirea știrilor naționale și internaționale, afaceri, sport, divertisment, stil de viață și cultură. La lansare are 50 de lucrători și parteneriate editoriale cu publicația de divertisment Notistarz, colectivul de fotojurnalism FotorreporterosMX și Agenția Mexicană de Informații (AIMX).

Congresul din Mexic a votat pentru dizolvarea Notimex în decembrie anul trecut.

Mexicul continuă să fie una dintre cele mai dificile țări din lume pentru practicarea jurnalismului, ocupând locul 128 din 180 în Indexul Libertății Presei elaborate annual de organizația Reporteri fără frontiere. Cel puţin 44 de jurnalişti au fost ucişi în ţară de la preluarea mandatului actualului președinte, în 2018, potrivit Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor. Organizația mexicană pentru libertatea presei Artículo 19 a înregistrat mai multe 561 de atacuri asupra presei în 2023. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *