◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.04.2024

Congresul mondial IPI 2023: „Noi frontiere: libertatea presei și inovația media în era AI”

Congresul mondial al International Press Institute – IPI 2023 – și Festivalul Inovației Media va reuni jurnalişti, editori și editori de top din întreaga lume la Viena, în perioada 25-26 mai 2023, pentru a explora peisajul global și tehnologic în evoluție rapidă pentru jurnalismul independent.

Sub tema „Noi frontiere: libertatea presei și inovația media în era AI”, evenimentul se concentrează pe asigurarea viitorului mass-media de știri, arată site-ul IPI.

Congresul mondial IPI 2023 va analiza în profunzime provocările emergente pentru libertatea presei și jurnalismul independent, inclusiv impactul AI și al altor tehnologii noi, toate într-un context global de autoritarism în creștere și dezinformare generalizată.

De la cenzură digitală la supraveghere la capturarea mass-media și până la menținerea în siguranță a jurnaliștilor care acoperă prima linie în locuri cu război și proteste, se vor împărtăși experiențe, idei și soluții, un schimb extins care se află la baza rețelei globale IPI.

Festivalul Inovației Media este un simbol al schimbărilor radicale din jurnalism, care va explora modul în care jurnaliștii folosesc noi abordări și instrumente, inclusiv puterea AI. Acesta va fi un eveniment anual care va reuni inovatori media, fondatori de organizații media, editori și mari gânditori, reflectând convingerea IPI că cea mai bună modalitate de a trece înaintea ritmului schimbării în tranziția media este colaborarea pentru împărtășirea de noi idei și experiențe. Festivalul se va încheia în seara zilei de vineri, 26 mai, cu o ceremonie de premiere care îl onorează pe Eroul mondial al libertății presei IPI-IMS 2023 și pe Pionierul Free Media. Ceremonia de premiere va naugua o noapte de sărbătoare a jurnalismului, la Balul libertății presei de la Viena, la care participanții la Congres vor avea ocazia să participe.

Găzduit de cel mai vechi club de presă din lume, PresseClub Concordia, evenimentul dedicat presei este unul dintre momentele cele mai importante ale sezonului din Viena.

Pe parcursul a două zile, în Cartierul Muzeelor din Viena, aceste două componente se vor desfășura în paralel și vor forma un mare eveniment, care va prezenta noile frontiere ale jurnalismului într-un moment de răsturnări globale intense și schimbări tehnologice. (R.I.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *