◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Olimpiada de Benzi Desenate, proiect de suflet al regretatului președinte al UZPR Doru Dinu Glăvan, recunoscută de European Olympic Academies 

Olimpiada de Benzi Desenate inițiată în România a fost selectată ca una dintre activitățile importante din Europa dedicată copiilor și sportului. Această recunoaștere este cu atât mai importantă cu cât Uniunea Ziariștilor Profesioniști din Româna, personal regretatul președinte Doru Dinu Glăvan a susținut pe toate căile activitatea neobosită a creatorului de benzi desenate Mihai Ionuț Grăjdeanu.

Proiectul pentru care Doru Dinu Glăvan a depus un entuziasm care a depășit simple declarații a luat avânt și astăzi, Olimpiada de Benzi Desenate este recunoscută de European Olympic Academies. „Dedic această reușită lui Doru Dinu Glăvan, cu care am stat de vorbă în 2019, înainte de a iniția oficial și a lansa această Olimpiadă. De fiecare dată era o bucurie să te sfătuiești cu el, mai ales când subiectul principal erau sportul și educația copiilor. Încurajarea lui a fost de bun augur și, după câteva peripeții, am reușit să dau startul acestei Olimpiade de Benzi Desenate în anul în care nicio olimpiadă nu s-a putut organiza din cauza pandemiei – nici olimpiadele școlare și nici Jocurile Olimpice la nivel mondial. Așa a fost să fie ca 2020, în plin lockdown, să aduc o bucurie copiilor cu acest concurs la nivel național, cu parteneri și premii pe măsură. Doru Dinu Glăvan a făcut parte din juriul primelor două ediții ale acestei Olimpiade și sigur ne va fi mereu alături, în spiritul și gândurile noastre. Continuăm acest demers, acest mod de a invita elevii de toate vârstele să descopere valorile sportului românesc și să se educe în spiritul olimpic prin intermediul celei de a 9-a arte: Banda Desenată”, afirmă Mihai Ionuț  Grăjdeanu, profesor și autor de benzi desenate, inițiatorul Olimpiadei de Benzi Desenate.

Olimpiada de Benzi Desenate ajunge anul acesta la a III-a ediție, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Academiei Olimpice Române, eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Ediția din acest an este dedicată Jocurilor Olimpice de Iarnă și se va desfășura sub motto Împreună pentru un viitor comun (motto official al JO de Iarnă de la Beijing 2022). „Vă invit să descoperiți Raportul anual a Academiilor Olimpice Europene, primul de genul său, să-l răsfoiți și să vă familiarizați cu cadrul nostru organizatoric, activitățile și știrile din ultimul an și nu numai. Acum așteptăm cu nerăbdare, cu mare speranță, următoarea Adunare Generală din primăvara anului 2022 și rezoluțiile ce vor urma”, recomandă prof. dr. Manfred Laemmer, președinte al European Olympic Academies.

Olimpiada de Benzi Desenate este un concurs național de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal. Sunt invitați să se înscrie în concurs elevi din școlile primare, gimnaziale și licee, prin intermediul bibliotecilor școlare, comunale, orășenești și județene. Regulamentul și detaliile sunt afișate pe pagina de Facebook a Olimpiadei de Benzi Desenate și vor fi promovate în toate rețelele de socializare și biblioteci.

Expoziția câștigătorilor se va organiza în lunile de vară la Casa Filipescu Cesianu – Muzeul Vârstelor, din București. „Solidaritatea alimentează misiunea noastră de a face lumea mai bună prin sport. Putem merge înainte, putem ținti mai sus, dar nu putem deveni mai puternici decât stând în picioare, stând drepți împreună – în solidaritate”, afirmă Thomas Bach,  președintele Comitetului Olimpic Internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *