◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Europa, campioană mondială la consumul de tutun în rândul femeilor și tinerilor

În timp ce consumul de tutun este în scădere la nivel global, Europa găzduiește unul dintre cele mai mari procente de consum de tutun, în special în rândul femeilor și tinerilor, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Raportul instituției privind tendințele prevalenței consumului de tutun din 2000 până în 2030 a arătat că aproximativ unul din cinci adulți din întreaga lume consumă tutun, comparativ cu unul din trei în 2000. „În ultimii ani s-au făcut progrese bune în controlul tutunului, dar nu există timp pentru automulțumire”, a declarat Ruediger Krech, directorul Departamentului pentru Promovarea Sănătății al OMS, într-un comunicat de presă.

Cifrele actuale arată că lumea se apropie mai mult de ținta voluntară de reducere relativă cu 30% a consumului actual de tutun până în 2025 față de valoarea de referință din 2010, așa cum este stabilit în Planul de acțiune global al OMS pentru prevenirea și controlul bolilor netransmisibile 2013- 2020, potrivit Euractiv.

Regiunea Europeană proiectează o reducere relativă de 17%, cu estimări mai slabe doar în Regiunea Pacificului de Vest – 13%. Doar două regiuni ale OMS – Africa și Asia de Sud-Est – pot atinge obiectivul pentru 2025, de reducere cu 30%.

Pe baza celor mai recente date din 2022, Europa are al doilea cel mai mare procent din populație care consumă tutun – peste 25. OMS Europa are, de asemenea, cele mai mari rate de consum de tutun în rândul femeilor, care sunt mai mult decât dublul mediei globale și se reduc mult mai lent decât în toate celelalte regiuni. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *