◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Revista „Lumină lină/ Gracious Light”, nr. 4/octombrie-decembrie 2021. O lectură cât un pod peste Atlantic

A apărut la New York nr. 4/ octombrie-decembrie 2021 al revistei de spiritualitate și cultură românească „Lumină lină/ Gracious Light”, publicație apropiată de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din Româna, for al românismului și credinței ortodoxe peste Ocean și, totodată, o punte impresionantă de legătură între românii de acasă și cei din SUA.

Ca întotdeauna, impresionanta revistă, care are un cuprins ce se întinde pe mai bine de 160 de pagini, este o lectură de mari dimensiuni, profundă, marcată de menținerea spiritualității românești oriunde în lume și cu obișnuita personalitate publicistică distinct și pregnantă.

„Lumină lină/ Gracious Light” duce, o dată mai mult, publicul cititor prin rubrici de cel mai mare interes, abordate la cunoscutele standarde: Teologie, Eseu, Eminesciana, Documente și Mărturii, Proză, Cărți în agora, Istorie, Universalia, Interviu, Sapiența, Portret, In Memoriam, Semnal, Recenzii, Reportaje. Așadar, un tablou complex și complet al unei abordări publicistice de anvergură, cu semnături prestigioase ale unor articole de substanță.

Pr. prof. univ. dr. Theodor Damian și Marian Nencescu scriu cu prețuire și pioasă aducere aminte despre memoria președintelui UZPR, Doru Dinu Glăvan, intrat nu demult în eternitate, pe care îl evocă în tușe impresionante și emoționante deopotrivă.

Început cu un material despre apropiata Naștere a Domnului și încheiat cu o Retrospectivă trimestrială a evenimentelor culturale ale românilor din New York, nr. 4/2021 al revistei „Lumină lină/ Gracious Light” este mai mult decât bucuria lecturii de ținută – este ca o eșarfă tricoloră trimisă spiritual, de la inimă la inimă și de la gând la gând, de românii din SUA pentru frații întru spiritualitate din Patria-mamă. (Roxana Istudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *