◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.07.2024

Ziua Internațională a Jurnaliștilor. O celebrare a celor care riscă totul pentru informarea publicului

Ziua Internațională a Jurnaliștilor este sărbătorită în fiecare an pe 19 noiembrie. Este o celebrare a celor care riscă totul pentru informarea publicului, un moment în onoarea acelor jurnaliști care și-au dat viața în timp ce își exercitau profesia.

Jurnaliştii servesc drept ochii şi urechile publicului. Ei sunt responsabili de a furniza informațiile necesare de care oamenii au nevoie.

Peste tot în lume, jurnaliştii se confruntă cu ameninţări la adresa vieţii lor. Unii sunt vizați și uciși intenționat din cauza muncii lor, în timp ce unii pier în incidente violente și în războaie, nepreciupețind nimic pentru a relata.

Multe guverne din întreaga lume vizează jurnaliștii prin hărțuire, intimidare și violență în timp ce aceștia acoperă subiecte politice, notează nationaltoday.com, care îndeamnă publicul să onoreze acestă zi apreciind jurnaliştii pentru munca lor, marcând această zi pe rețelele sociale, dând startul unei campanii de sprijinire a libertății presei sau organizând momente speciale în memoria jurnaliștilor care și-au dat viața în numele informării publicului. (Roxana Istudor)

Foto: pixabay.com

Un comentariu pentru “Ziua Internațională a Jurnaliștilor. O celebrare a celor care riscă totul pentru informarea publicului

  1. La mulți ani, stimați colegi jurnaliști! Națiunea are nevoie, ca de aer, de roadele muncii voastre de zi cu zi. Serviți-o cu știri și reportaje la zi, cu interviuri și anchete curajoase, cu pamflete ascuțite-brici! Fiți darnici cu românii flămânzi de informații, dornici să cunoască și să înțeleagă lumea în care trăim! Luați atitudine față de ceea ce e rău și nedrept în societate și promovați adevăratele valori! Aveți o misiune grea, dar nobilă! Fiți mândri și demni de ea! La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *