◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.12.2023

Filiala UZPR Marea Britanie se alătură Forumului Societății de Media din Londra

În urmă mai multor demersuri ambițioase și concentrate, făcute împreună cu președintele Doru Dinu Glăvan, de a stabili conexiuni și colaborări cu alte organisme europene și internaționale de presă sau mass-media, în dimineața zilei de 16.11.2021, Filiala UZPR UK a avut plăcuta surpriză de a fi contactată telefonic de către președintele Societății de Media din Londra, Peter York. În discuțiile sale cu Nistor Becia, președintele Filialei UZPR Marea Britanie, Peter York și-a exprimat entuziasmul și a salutat posibilitatea că Filiala UZPR UK să poată deveni parte a Forumului Societății de Media din Marea Britanie, pentru a putea astfel maximiza obiectivele noastre comune.
Este cunoscut faptul că mass-media se află în centrul vieții britanice, oferind evidențe cotidiene prin realitatea știrilor, opiniilor sau comentariilor, prin toate mijloacele existenţe: audio, video sau online.
Societatea de Media este un forum al jurnaliștilor înfiinţat pentru a oferi cadru de manifestare printr-un program de evenimente incitant, divers și antrenant, care încurajează pe oricine este interesat de mass-media să se implice, să asculte și să îi intervieveze pe cei aflați în centrul acestei industrii captivante. Societatea de Media din Marea Britanie a fost fondată în 1973 și a devenit un forum ce oferă cadru de manifestare pentru schimbul de cunoștințe și opinii între persoane din viața publică și cea politică, profesională, din industrie și educație. Calitatea de membru o au jurnaliști, radiodifuzori, oameni de PR și oricine are o legătură cu mass-media. Această societate a jurnaliștilor britanici găzduiește evenimente periodice, pentru a discuta subiecte de actualitate și pentru a dialoga pe tema problemelor care se află în centrul a ceea ce se întâmplă în mass-media la momentul actual.
Președintele Peter York a explicat că membrii societății includ personalități de rang înalt, jurnaliști consacrați, dar și persoane aflate la începutul carierei. Societatea de media sprijină în mod activ tinerii jurnaliști, dar și profesioniștii din mass-media, ca parte a misiunii sale caritabile. Astfel, s-a angajat să finanțeze parțial Bursele Steve Hewlett, pentru a ajuta tinerii care decid să intre în breasla presei. De asemenea, a sprijinit un nou proiect de jurnalism cetățenesc, inițiat de London Learning Consortium, numit „London Voices”.
„Calitatea de membru, spune președintele Peter York, are privilegiile sale și Societatea de Media va acorda acces către unii dintre cei mai mari jucători, cele mai recente curente de gândire și cele mai bine informate surse cu privire la toate aspectele mass-media. Și totul într-un mediu convivial, primitor, unit de pasiunea pentru știri şi vizualizări”.
Peter York este autor de carte, jurnalist, radiodifuzor și consultant în management. Preocuparea să majoră se regăsește în studiul grupurilor sociale și al segmentelor de piață. În ultimii 30 de ani, a semnat zeci de articole, inițial în Harpers&Queen și apoi în publicații de masă, în special The Independent, și este autor a zece cărți. Peter York a scris volumul „Casele Dictatorilor”, publicat în 2005, la Editura Atlantic Books, din Londra. În acest volum de studii sociologice, autorul analizează modul în care unii dintre cei mai emblematici oameni, bărbați și femei din istorie, au ales să-și decoreze casele, printre aceștia incluzându-l și pe fostul dictator comunist Nicolae Ceaușescu.

Preşedintele Peter York a invitat, de altfel, membrii Filialei UZPR din Marea Britanie să participe la un eveniment organizat la sediul University Women’s Club, din Londra, unde Michael Cockerell va discuta cu Ayesha Hazarika în cadrul unei acțiuni având ca temă „Demascarea liderilor noștri”.

Departamentul de Comunicare UZPR UK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *