◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro14.07.2024

Val de arestări ale jurnaliștilor înainte de alegerile prezidențiale
din Iran

Jurnalistul iranian Hassan Shanbehzadeh și alți profesioniști mass-media au fost închiși înaintea alegerilor prezidențiale din 28 iunie, din Iran, relatează cpj.org. „Autoritățile iraniene trebuie să-l elibereze imediat pe editorul Hassan Shanbehzadeh și să renunțe la acuzațiile de spionaj împotriva sa” solicită declarat Comitetul pentru Protecția Jurnaliştilor (CPJ). Serviciul persan al Voice of America a raportat că Shanbehzadeh este în prezent reținut în Teheran și i s-a interzis să-și angajeze un reprezentant legal.

„Încă o dată, autoritățile iraniene fac presiuni pe jurnaliști să-i reducă la tăcere înainte de alegerile prezidențiale din 28 iunie, arestându-i sub acuzații false. Aceasta este o tendință pe care CPJ a documentat-o de ani de zile”, a declarat Carlos Martinez de la Serna, coordonatorul programului CPJ, la New York.

Shanbehzadeh a fost arestat și în 2019 sub acuzația de „insultă și propaganda”. Curtea Revoluționară Islamică l-a condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare și a ispășit 10 luni înainte de a primi grațierea.

CPJ a documentat o intensificare a arestărilor și a urmăririi penale a jurnaliștilor iranieni într-o perioadă în care Consiliul Guardian al Iranului, care supraveghează alegerile și legislația, a finalizat aprobarea a șase candidați pentru alegerile prezidențiale din 28 iunie. Iranul este al șaselea cel mai rău temnicer din lume de jurnaliști în cel mai recent recensământ anual al închisorilor al CPJ. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *