◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.07.2024

Din activitatea Filialei „Valeriu Braniște” – Timiș a UZPR. Chestiuni importante la ordinea zilei

Pentru succesul oricărei organizații, activitatea managerială este esențială. Actuala conducere a UZPR Filiala „Valeriu Braniște” Timiș, avându-l ca președinte pe dl. conf. univ. dr. Ioan DAVID, își activează mereu echipa pentru atitudine și acțiune în favoarea îmbunătățirii continue a activității organizației. Astfel, timp de mai bine de 2 ore, vineri, 14 iunie, a.c., s-a desfășurat o importantă ședința comună a Biroului și Consiliului Consultativ al filialei. Ordinea de zi a cuprins în prim plan un raport, urmat de o analiză, asupra proiectelor pe care membrii biroului și ai consiliului și le-a propus pentru această legislatură. S-au făcut referiri asupra unor evenimente deja realizate, cel mai recent fiind cel dedicat comemorării a 135 de ani, de la urcarea la cer a Luceafărului poeziei românești, poetul nepereche Mihail Eminescu. Astfel, în ziua de 12 iunie, la Biblioteca Județeană Timiș (Bastion), doamna Constanța Sylvia HÂRCEAGĂ, a prezentat un material cu tema „Mihail Eminescu, gânditor politic”. După exprimarea opiniilor participanților, s-a creat un moment poetic de înaltă emoție, intitulat „Gând pentru eroi”.

În cadrul ședinței de vineri, Dl. Gheorghe CRIȘAN a prezentat o sinteză a acțiunilor de cuprindere mai largă, stabilite pentru acest an, accentuând nevoia încheierii unor parteneriate cu alte instituții și organizații pentru crearea unei perspective de succes al inițiativelor. Au avut intervenții și completări majoritatea celor prezenți.

În continuare, au fost luate în discuție unele aspecte de principiu, privind respectarea prevederilor Statutului UZPR în vigoare, disciplina din interiorul organizației, legate atât de calitatea de membru al organizației, cât și a drepturilor de a alege și de-a fi ales. Intervenții foarte pertinente au fost legate de îndatoririle membrilor UZPR, Art. 15, lit. f): „să întrețină relații cordiale, profesionale, cu ceilalți membri pentru o atmosferă de lucru constructivă, în beneficiul Asociației”, respectiv: lit g): „să nu aducă prejudicii de ordin moral și material Uniunii”.

Domnul Președinte Ioan DAVID a solicitat exprimarea de opinii referitoare la reprezentarea organizației în Forumul național UZPR, fiind stabilită și o listă a membrilor organizației care vor participa la Adunarea Generală a UZPR, care va avea loc la București în luna viitoare.

De asemenea, un moment aparte al ședinței a fost rezervat pregătirii participării membrilor organizației la al XVII-lea Congres Internațional de Istorie a Presei, organizat la Iași în zilele de 27-28 septembrie, având ca temă „Personalități ale presei românești”.

Ședința s-a încheiat într-o ambianță de bună dispoziție, de deschidere la cooperare, întreaga echipă fiind invitată la proxima acțiune inițiată și organizată cu ocazia „Zilei Mondiale a Iei”, care va avea loc luni, 17 iunie, 2024, începând cu ora 12,00 la Muzeul Satului bănățean. Moderatorul evenimentului va fi conf. univ. dr. Ioan DAVID, președintele UZPR „Valeriu Braniște” Timiș, momentele centrale fiind asigurate de expunerile „Istoria și simbolurile iei”, susținută de doamna Constanța Sylvia HÂRCEAGĂ, respectiv „Ia românescă – simbol universal”, având autoare pe doamna Mara MÂNDROANE.

În concluzie, ne dorim cu toții să fim mai implicați în atingerea obiectivelor principale ale UZPR și mai aproape de evenimentele comunității timișeene, la care ziariștii profesioniști își aduc pe deplin contribuția.

 

A consemnat,

prof.univ. Dumitru Mnerie

Filiala „Valeriu Braniște” Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *