◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro14.07.2024

Azerbaidjan extinde arestarea preventivă a jurnaliştilor acuzaţi că „au primit finanţare occidentală”

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ) este consternat de o serie de decizii judecătorești din Azerbaidjan, care au prelungit și mai mult arestarea preventivă a șase jurnaliști anticorupție de la Abzas Media. Tribunalul districtual din capitala Baku a prelungit cu trei luni arestarea preventivă a directorului Abzas Media, Ulvi Hasanli, a redactorului-șef Sevinj Vagifgizi și a managerului de proiect Mahammad Kekalov cu trei luni. Aceeași instanță a prelungit cu trei luni detenția jurnalistului Nargiz Absalamova, și cu una, respectiv două luni detenția jurnaliștilor Hafiz Babali și Elnara Gasimova.

„CPJ este profund dezamăgit de faptul că autoritățile azere au prelungit încă o dată încarcerarea nejustificată a șase jurnaliști Abzas Media și denunță acuzațiile drept represalii pentru reportaje critice. Autoritățile din Azerbaidjan ar trebui să elibereze imediat toți angajații Abzas Media reținuți și să renunțe la acuzațiile împotriva celor 13 jurnaliști din țară care se confruntă în prezent cu acuzații similare. Jurnaliştii nu trebuie să fie victime ale conflictelor diplomatice ale Azerbaidjanului cu Occidentul”, a declarat Gulnoza Said, coordonatorul programului CPJ pentru Europa și Asia Centrală, la New York.

Personalul Abzas Media se numără printre cei 11 jurnaliști de la patru instituții de presă independente aflați în prezent în închisoare în Azerbaidjan pentru acuzații similar, potrivit cpj.org.

În același timp, france24.com citează, în contextul în care Azerbaidjanul urmează să găzduiască COP29 în luna noiembrie, Human Rights Watch, care atrage atenția că există „o reprimare a vocilor independente care în ultimul an a dus la arestarea sau condamnarea a cel puțin 25 de jurnaliști independenți și activiști ai societății civile pentru o varietate de acuzații penale false”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *