◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Dumnezeu pierde rămășagul

Mai înainte de a deveni istorie multe dintre componentele acesteia sunt pregătite în laborator.

Aici se pare că Dumnezeu a pierdut rămășagul cu Cel Rău, când acesta din urmă l-a asigurat că nu dânsul este cel mai mare dușman al omului, ci omul însuși.

Despre influența virusului Covid-19 asupra mersului istoriei încă urmează a se scrie. Acesta obține victorii răsunătoare pe mapamond, mai ales acolo unde iresponsabilitatea tronează.

Săptămâna trecută solicitasem o programare la Inspectoratul Fiscal de Stat.

M-am prezentat la ora fixată, dar la ușa biroului se înghesuiau mai mulți solicitanți și… aproape niciunul dintre ei nu avea mască.

Așteptând încă o oră peste cea care mi se rezervase, la un moment dat m-am supărat pe tinerele de la ghișee:

– De ce îi deserviți peste rând doar pe cei care nu poartă măști?

Un bărbat mi-a tăiat-o scurt:

– Dodon umblă fără mască…

– Și Chicu…, nu se lasă un altul, care și-a scos imediat din buzunar o cârpă  murdară de muci și și-a pus-o demonstrativ la gură.

Un al treilea îi completează:

– Președintele a spus că nu e interzis să umbli fără mască, asta e doar o recomandare.

– Cine se teme de virus lasă acela să poarte mască, eu nu mă tem, a spus un al patrulea.

La ora actuală Republica Moldova deține un record sumbru: locul întâi în Europa după cazurile de îmbolnăviri cu coroana virus, raportat la numărul populației.

Și asta datorită guvernării dezastruoase Dodon – Chicu.

Ei vor trebui să răspundă pentru asta, și-n fața istoriei, și-n fața lui Dumnezeu.

Din cauza unor indivizi ca sus-numiții Cel de Sus îi pierde mereu – teren, adepți, rămășaguri – Celui-cu-cornițe.

O guvernare criminală, care ar trebui de urgență demisă dacă nu se dorește de tot dispariția acestei așchii de popor.

Sâmbătă Republica Moldova raporta 11 000 de îmbolnăviri la o populație de 3 milioane, când România are 21 000 – la o populație de 23 de milioane, iar Ucraina 31 000 – la o populație de 45 de milioane.

Din 600 de teste au ieșit pozitive 210, deci, fiecare al treilea e contaminat!

În România în aceeași zi au fost atestate 100 de îmbolnăviri din 40 000 de teste efectuate.

Niciun stat din lume nu dorește să primească vreun cetățean de-al nostru . Republica Moldova e inclusă în zona roșie, fiind condamnată să rămână încă mult și bine izolată de comunitatea internațională.

Această încercare a găsit republica total nepregătită.

Unicul lucru pe care l-a făcut guvernarea a fost să sape o mie și cinci sute de morminte la Cimitirul „Sf. Lazăr”, cel mai mare din Europa.

Vă amintiți de prostia fudulă a lui Chicu, atunci când a sosit o echipă de 40 de medici din România: „Medicii români au venit la noi să învețe cum să lupte cu virusul”.

În loc să le mulțumească, primul-ministru, dorind să-i fie pe plac lui Dodon, i-a batjocorit, cum a procedat și ministrul Sănătății care le-a urat „sejur plăcut” în republica vinurilor, „sejur”  în care șapte dintre ei s-au infectat grav.

Am zâmbit cu toții la declarațiile haioase ale lui Dodon-Chicu–Dumbrăveanu.

Cineva îmi spusese, îngăduitor: „Prostia care nu face rău trebuie tolerată”.

N-am fost de acord cu el.

Fiind toleranți față de prostie, iată că ea a ajuns în capul mesei.

Aceasta, azi, pe timp de criză, conduce țara.

Iar Prostia este un alt nume al Răului. Tolerând prostia, tolerăm răul.

Mândria lui Chicu de a fi slugă credincioasă – o slugă a slugii – lui Dodon, care e și el la rândul lui o slugă a lui Putin, uimește și umilește întregul nostru popor.

Nici lui nu-i sunt pe plac măștile, temându-se că s-ar putea cu ea să nu arate frumos.

Președintele Ucrainei, V. Zelenski a fost amendat cu 1200 de euro, pentru că a fost surprins fără mască. I s-a spus: „Un președinte trebuie să poarte mască 24 din 24 de ore. Comportamentul lui e un exemplu pentru toată țara”.

Primul ministru român, Ludovic Orban, a fost amendat cu 5000 de roni (1200 euro) pentru că nu a fumat fără să-și scoată masca, dând astfel „un exemplu pentru populație”.

Pretutindeni legea e egală pentru toți.

Numai nu la noi!

Aici, după ce Dodon, cu concursul blegilor noștri, și-a pus oamenii lui pestetot, crede că poate să-și bată joc și de lege.

Dosarele tuturor infractorilor au fost declarate „politice”, titularii lor fiind scoși, contra plată, din penitenciare. (Un ultim exemplu e hoțul de milioane Platon, care drept condiție a eliberării sale urmează să-și împartă acumulările cu Dodon și Stoianoglo).

Dar Republica Moldova mai deține un record trist: după numărul de medici infectați ea e pe locul întâi în lume.

12,8 din totalul medicilor sunt infectați de Covids-19. Nigeria e pe locul doi.

Ca și medicii din Nigeria medicii noștri, vă amintiți, au ieșit să lupte contra acestei molime crâncene cu măști de hârtie și mănuși de box.

Molima s-a dovedit a fi mai puternică.

Spitale întregi – ca cele de la Glodeni, Ștefan Vodă, Râșcani, Basarabeasca etc. – s-au îmbolnăvit.

Medicina moldovenească e sucombată. Ea abia mai respiră. În unele spitale (ați văzut la televizor) tratează în locul medicilor paznicii.

Locuri libere în instituțiile medicale nu mai sunt.

Au mai rămas câteva în cimitire.

Cei care luptă contra virusului ar trebui să ia o primă măsură ca acesta să nu se extindă: să-i pună mască lui Dodon. Sau o botniță ce i-ar acoperi gura, care vorbește fără de el.

S-a constatat că aproape în toate colectivele vizitate de Dodon a crescut brusc numărul de îmbolnăviri.

Se știe că unii bolnavi infectați asimptomatici sunt purtători de virus fără s-o știe, ei nu ar fi bolnavi și nici nu prezintă semnalmente, în schimb îi pot îmbolnăvi pe toți cei din jurul lor.

Suntem convinși că, pe lângă virusul trădării, ignoranței, prostiei, Dodon este și purtător de virus Covid-19. El a contaminat un sfert de republică. Acum și-a propus, în campania electorală pe care a început-o neregulamentar să contamineze ce-a mai rămas neafectat.

Opriți-l! Sau cel puțin puneți-i botniță!

Că se poate supăra Dumnezeu!

Din cauza unora ca el dar și a altora Cel de Sus ar putea pierde definitiv rămășagul prin care pariase că omul e o ființă rațională.

Nicolae DABIJA / UZPR Chișinău

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *