◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Proiect de lege pentru protejarea studenților jurnalişti din New York

Un grup de jurnalişti studenţi din Staten Island au călătorit în Albany pentru a-şi face auzită vocea asupra unui nou proiect de lege care să-i protejeze de cenzură şi represalii.

Elevii de la Curtis High School, St. George, și-au petrecut ziua în nordul statului, în timpul Zilei Advocacy 2023, pentru a-și împărtăși sprijinul față de Student Journalist Free Speech Act, un proiect de lege care ar proteja studenții jurnalişti din statul New York, potrivit nysenate.gov.

Legislația îi va proteja de cenzura administrativă, ceea ce înseamnă că i-ar împiedica pe oficialii școlii să spună ce poate și ce nu poate fi publicat sau difuzat în mass-media studenților și le-ar permite studenților să-și servească cititorii și să susțină etica jurnalismului. Proiectul de lege ar proteja, de asemenea, profesorii și consilierii de jurnalism de represaliile profesionale pentru conținutul produs de studenți.

A fost creat de coaliția New Voices New York și este sponsorizat de deputata Donna Lupardo și senatorul Brian Kavanagh (D-Manhattan), precum și de 46 de co-sponsori în Adunarea și Senatul New York.

Genevieve Lopez, fotojurnalist, susține că „adeseori, acești elevi și profesori sunt reduși la tăcere fără niciun motiv, în afară de faptul că școlii lor nu le place ceea ce spun”.

În timp ce elevii au dreptul de a vorbi, de a distribui pliante și petiții și de a purta haine expresive la școală, un caz din 1988 a constatat că administratorii școlii pot cenzura munca jurnaliştilor studenți. Standardul vag a dus la decenii de cenzură a acestora, potrivit New Voices New York.

Studenții s-au întâlnit cu mai mulți legiuitori de stat pentru a se manifesta și a solicita sprijin pentru proiectul de lege, în special în cadrul Comitetului pentru Educație. Comisia urmează să pună proiectul de lege pe ordinea de zi. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *