◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Un gol valabil, care a fost anulat clujenilor, a împiedicat Campioana să revină pe locul I !

FCSB și CFR SE ÎNTREC ÎN BÂLBE, ÎN EGALURI ȘI ÎNFRÂNGERI PE TEREN PROPRIU, DAR RĂMÂN ÎN FRUNTE, IAR CRAIOVA SE APROPIE
 
Făcând, dacă se mai poate așa ceva, haz de necaz, putem afirma fără nicio ezitare că pandemia de coronavirus a avut și o parte ”bună” pentru fotbal, în sensul că a ”umplut” lunile ianuarie și februarie cu zeci și zeci de meciuri de Liga I, în condițiile în care la noi nu s-a mai jucat (oficial) în ianuarie. Ca un singur exemplu, să vă reamintim că, inclusiv anul trecut, în 2020, startul s-a dat abia pe 1 februarie, cu o lună și jumătate înaintea decretării stării de urgență.
Poate că și această densitate FĂRĂ PRECEDENT  a meciurilor, la care se adaugă, desigur, starea lamentabilă a stadioanelor și terenurilor de fotbal, a făcut să înregistrăm nu doar un RECORD AL NUMĂRULUI DE MECIURI în lunile ianuarie și februarie, ci și un alt record ”all time”: acela al partidelor câștigate de oaspeți sau încheiate la egalitate, în condițiile în care echipele-gazdă nu se mai bucură de sprijinul uriaș al suporterilor din tribune
 
Haideți să revedem ”tabloul” ultimelor etape, pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat:
 
ETAPA  20:  Craiova-FC Argeș 1-1, Gaz Metan-Clinceni 1-1, Sepsi-Voluntari 2-2, FCSB-Iași 3-1, Botoșani-Sibiu 1-0, Astra-Viitorul 1-1, UTA-Dinamo 0-1, Chindia-CFR Cluj 0-1. După cum se vede, punctaj  egal Gazde-Oaspeți 10-10 și victorii împărțite, 2-2.
 
ETAPA  21: Iași-Craiova 0-3, Sibiu-Gaz Metan 1-1, Voluntari-Astra 1-3, Dinamo-FCSB 0-1, Clinceni-UTA 0-3, Chindia-Botoșani 2-3, CFR Cluj-Viitorul 2-1. Argeș-Sepsi s-a amânat. Raport zdrobitor la puncte în favoarea oaspeților: 16-4, cu 5 victorii ale oaspeților și doar una a gazdelor! Se remarcă marele derby Dinamo-FCSB, în care fosta Steaua a învins pe terenul din ”Ștefan cel Mare”, înainte de a pierde în Cupă cu același scor!
 
ETAPA 22: Sepsi-Iași 3-3, Astra-Argeș 0-2, Craiova-Dinamo 1-0, UTA-Sibiu 1-1, Gaz Metan-Chindia 1-0, FCSB-Clinceni 0-1 (!), Viitorul-Voluntari 0-1, Botoșani-CFR Cluj 2-1. Din nou egalitate Gazde-Oaspeți,11-11 la puncte și 3-3 la victorii. De notat NEVEROSIMILA înfrângere a FCSB-ului de către Clinceni, pe teren propriu, precum și degringolada Viitorului, învins acasă de mult mai modesta FC Voluntari.
 
ETAPA 23: Argeș-Viitorul 1-0, Chindia-UTA 1-1. Dinamo-Sepsi 0-0, Iași-Astra 2-3, Clinceni-Craiova 0-0, Sibiu-FCSB 1-0 (!), Botoșani-Gaz Metan 2-1, CFR Cluj-Voluntari 0-0. În sfârșit, o etapă cu mai multe succese ale gazdelor (3), față de doar unul al oaspeților. Total punctaj, Gazde-Oaspeți 13-7. De-a dreptul incredibilă este însă victoria celor de la Hermannstadt Sibiu în fața vicecampioanei și actualului (și fostului) lider FCSB! Hermannstadt nu mai bătea aproape pe nimeni și a învins tocmai liderul, care, astfel, a făcut drum liber campioanei en-titre – și a ultimilor 3 ani – CFR Cluj către fotoliul de lider, pentru că formația CFR avea meci acasă cu o grupare din subsolul clasamentului, FC Vpluntari. Numai că nu a fost deloc așa.
 
RESTANȚĂ DIN ETAPA nr. 21: FC Argeș-Sepsi OFK 1-1 (0-1), meci disputat marți seara, 16 februarie.
Sepsi a condus cu 1-0 și a fost egalată, dar a urca pe locul 4. FC Argeș, dacă ar fi învins, ar fi urcat pe locul 7.!
 
CAMPIONII ACUZĂ GOLUL ANULAT DE ARBITRI, DAR ȘI TERENUL DEPLORABIL: ”Pretenții de Mondiale, condiții de Liga 2! E inimaginabil!
 
După eșecul de la Botoșani – ceva mai previzibil, oricum – campionii de la CFR Cluj s-au împiedicat, de-a dreptul incredibil, de penultima clasată, FC Voluntari, echipă pe care băieții lui Edi Iordănescu nu a fost în stare să o învingă nici măcar pe terenul din Gruia! Iar fotbaliștii, pe lângă faptul că au acuzat și ei golul anulat lui Vinicius (FOTO) din min. 71, gol CARE CHIAR A FOST VALABIL, mingea depășind linia porții ÎNAINTE de a fi fost respinsă de portarul atât de inimos al ilfovenilor, Victor Rîmniceanu.
 
”Sunt mulți factori care au condus la aceste surprize. Terenurile sunt groaznice, sunt probleme Am văzut și la FCSB aseară, Tănase acuza gazonul. Pot să spun și eu la fel în această seară. Cred că avem printre cele mai proaste gazoane din Liga 1. Nu îmi pot imagina să joci pe asemenea frig, pe asemenea terenuri…

VAR așteptăm de doi ani. Avem pretenții să jucăm în Europa, să ne calificăm la Mondiale, la Europene, dar condiții în care jucăm sunt de Liga 2. Trebuie spuse și astfel de lucruri, pentru că la TV lumea vede lucrurile altfel. Să vină și ei de la televizor și să se pună în locul nostru, să vadă cum e. Cu siguranță că terenul i-a ajutat în mare parte pe ei”, a declarat  omul nr.1 al clujenilor, Adrian Păun.
 
”Prea multe ocazii și n-am marcat. Am avut și golul acela valabil, dar asta este, ce să facem? Vom învăța din greșeli și sper să nu le repetăm pe viitor. Trebuia să marcăm din ocaziile create, nu avem scuze. Dorința a fost, dar trebuie să învățăm din greșeli și să fim mai atenți pe viitor”, a spus un alt ceferist, Ovidiu Hoban.
 
 
Edi Iordănescu FĂRĂ PRECEDENT! FACE PRAF ARBITRII ȘI ARBITRAJUL:: „Până acum m-am abținut, dar gata! O spun public, e strigător la cer!”
 
„Echipa a încercat, am avut o circulație bună. Avem mari probleme cu gazonul, mai ales când adversarii refuză jocul și se pun pe două linii. Am avut 5-6 ocazii mari, bară, Itu, Hoban, Deac. Ne-au lipsit inspirația și execuția. Dacă marcam, ne cream alte avantaje și oportunități. Toate schimbările au fost ofensive.

O seară catastrofală a arbitrajului! Am avut penalty clar cu Clinceni, cu Sepsi. Înțeleg o greșeală, dar e peste capacitatea mea ce s-a întâmplat acum! Mingea a intrat jumătate de metru în poartă! După, am avut două penalty-uri clare. O spun public, pentru că deja e strigător la cer!

Eu n-am strigat până acum și am ajuns în situația asta. E prea mult! Un joc se deblochează și așa, cu un astfel de moment. E viciere majoră de rezultat! Arbitrul din această seară are o problemă majoră, sper să doarmă bine, pentru că eu nu voi dormi bine”, a declarat furios antrenorul clujean Edi Iordănescu (în FOTO) la Digi Sport.
 
După 0-0 la Cluj, CFR a egalat FCSB pe primul loc al Ligii 1, fiecare cu câte 48 de puncte, în timp ce FC Voluntari, deși nu joacă rău deloc sub comanda lui Bogdan Andone, se află doar pe poziția a15-a, penultima, cu 21 de puncte. 
 
 
CLASAMENTUL LA ZI, după 23 de ETAPE
 
1. FCSB                     48 p  (48-21 golaveraj)  
 2. CFR Cluj                48    (30-12)
 3. U Craiova               44    (27-13)    
 4. Sepsi OSK             36   (37-24)
 5. Botoșani                 36    (35-29)
 6. Clinceni                  34    (22-20)
 
 7. UTA                         29     (22-31)
 8. Chindia                    29     (20-21)
 9. Gaz Metan              28     (29-34)
10. FC Argeș                27     (23-28)  
11, Dinamo                   26     (23-26)
12. Viitorul                    25     (29-31)
13. Astra                       25     (31-36)
14 .Herm. Sibiu            22    (22-32)
 
15 .Voluntari                 21     (26-36)  
16. Poli Iași                  16     (23-53)  
 
 
Mugur Popovici / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *