◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Halep a pus stop colaborării cu Van Cleemput: „Nu există chimie între noi”

Perioada de probă dintre Simona Halep şi Thierry Van Cleemput s-a încheiat. Marea noastră campioană a decis să nu continue cu antrenorul belgian, cei doi nereuşind să comunice eficient.

Am încercat pentru o perioadă şi s-a încheiat. Am decis să punem stop din moment ce nu ne potrivim. Este o persoană bună, un om foarte amabil, dar pe terenul de tenis nu există chimie între noi. Rămânem prieteni, e un om foarte bun„, a spus Halep, potrivit WTA Insider.

Întrebată ce se va întâmpla în viitorul apropiat, sportiva noastră a explicat că va încerca să evolueze fără tehnician o perioadă.

Pot spune că nu caut un antrenor în momentul de faţă. Am echipa mea, am nevoie de puţin timp. Am spus la începutul anului că am nevoie de un tehnician. Încă am, simt nevoia aceasta, dar în acelaşi timp simt că am nevoie de puţină libertate. Vreau să pun în aplicare ce am învăţat de la Darren în aceşti ani„, a mai spus românca.

Nu a apelat la on court coaching la Doha

Faptul că între doi nu există o legătură foarte puternică a fost evident la turneul de la Doha, unde Simona a jucat finala. Deși a trecut prin momente dificile, Simona nu l-a chemat la on court coaching pe Thierry Van Cleemput.

În timpul partidei cu Elina Svitolina, Thierry Van Cleemput a fost surprins cum îi transmite mesaje de încurajare Simonei Halep, dar nu a coborât niciodată pe teren. Van Cleemput a urmărit partida Simonei din lojă, alături de ceilalți membri din staff, iar într-un interviu acordat ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport, fostul lider WTA a explicat de ce nu a solicitat „on court coaching”.

„Nici nu am semnat pentru antrenor. Am hotărât acest lucru împreună și prefer să rămân așa. Ne cunoaştem de puţin timp și este destul de greu. Vom vedea cum va decurge colaborarea, dar nu este deloc ușor” a declarat Simona Halep, ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport.

Stere Halep, despre colaborarea Simonei cu Van Cleemput

Contactat telefonic în cadrul emisiunii Fotbal Club, tatăl Simonei Halep a precizat însă că nu există dubii și Thierry Van Cleemput va deveni noul antrenor al fostului lider WTA. Nu a fost aşa, Simo alegând altceva.

Sigur că da. Odată ce au stabilit că vor lucra împreună. Sigur el va fi noul antrenor. El s-a comportat exact cum trebuie. În două săptămâni, nu se poate produce acea chimie. Sunt încă în perioada de cunoaştere„, a spus Stere Halep, la Digi Sport.

CTP despre colaborarea Simona Halep – Thierry Van Cleemput

De altfel, imediat după finalul partidei, Cristian Tudor Popescu spunea că nu înțelege exact cum decurge colaborarea dintre Simona Halep și antrenorul belgian.

„N-aș putea să spun că înțeleg ceva. Consider că a făcut bine că nu l-a chemat pentru on-court coaching, în acest meci. Nu cred că după două săptămâni, de când e cu dânsul, se află în poziția de a-i da un impuls psihic Simonei la bancă.

Ceea ce contează în intervențiile la bancă, în primul rând, în afară de indicațiile tactice, este știința și intuiția antrenorului de a-i da încredere, de a-i da o injecție de încredere jucătoarei că știe ce are de făcut în continuare. E greu de crezut că s-a putut stabili o astfel de chimie între cei doi. Poate pe viitor”.

Altfel, Simona Halep a ajuns astăzi la Dubai, unde va evolua la turneul transmis în direct de Digi Sport. Sportiva noastră e cap de serie numărul trei, la competiţie participând atât Naomi Osaka, cât şi Petra Kvitova. Simona va deveni de mâine numărul doi mondial, urmând a trece peste cehoaică în clasament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *