◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

De ce au fost construite piramidele din Egipt? Iată adevărul

Constelația Orion are particularitatea de a putea fi observată din cele două emisfere ale globului. Ea este formată din șapte stele, patru dintre acestea fiind foarte strălucitoare, în mijlocul cărora se găsesc alte trei stele numite Regii Magi.

Constelația Orion mai este cunoscută și sub numele de Vânătorul și este vizibilă de pe teritoriul României din aprilie până în noiembrie. Cea mai strălucitoare stea este Rigel, care este a șaptea stea ca strălucire de pe cer, fiind o supergigantică albastră.

Piramidele egiptene și cele de la Teotihuacan, Mexic, sunt perfect aliniate cu stelele din constelația Orion. Constelația este amintită și în Biblie, în cartea lui Iov.

Denumirea de Orion provine din mitologia greacă, unde un vânător gigantic se numea Orion și a fost ucis de un scorpion. Vechile texte egiptene relatează că zeii au coborât din constelația Orion și au ajutat omenirea la progresul ei.

Poate considerați că aceste lucruri sunt simple speculații, însă, legat de vechea civilizație egipteană există câteva descoperiri care cu greu pot fi explicate. Și în zilele noastre, hieroglifele egiptene surprind specialiștii grafologi prin complexitatea lor.

Pentru a construi Marea Piramidă ar fi fost nevoie de 20 de ani de muncă, zi de zi și chiar și în aceste condiții nu se poate explica cum ar fi fost transportat un bloc de piatră cu o greutate de 2000 de tone.

Marea Piramidă are o marjă de eroare de 0,015%. Specialiștii susțin că este perfectă. Cele trei piramide respectă proporționalitatea distanței dintre cele trei stele din constelația Orion.

S-a spus că piramidele sunt monumente funerare. Cu toate acestea, în interiorul lor nu au fost descoperite sarcofage, mumii.

Recent, telescopul spațial Herschel, aparținând Agenției Spațiale Europene a detectat molecule de oxigen în nebuloasa Orion. Această descoperire a dat speranță oamenilor de știință că pot descoperi forme de viață.

În anul 1983, egiptologul Robert Bouval a suprapus o imagine a constelației Orion cu imaginea aeriană a celor trei piramide egiptene. Corespondența dintre cele două imagini a fost perfectă. Bouval declara, cele trei piramide reprezintă centura Orion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *