◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Analiza unui eşec care nu ne sperie! Simona Halep pierde finala de la Doha, dar semnalele sunt încurajatoare

Analiza partidei Simona Halep – Elise Mertens, scor 3-6, 6-4, 6-3, pe care românca a dat impresia că o poate controla autoritar, dar s-a văzut învinsă. Este un eşec la capătul unui turneu excelent făcut de româncă, astfel că sunt suficiente motive pentru a analiza cu multă clemenţă acest rezultat. Ba chiar mai mult, dacă privim în ansamblu, putem spune că această săptămână a adus confirmarea că Simona Halep poate fi şi în 2019 jucătoarea care să domine circuitul WTA.

Trebuie analizat contextul în care a venit acest turneu din Qatar. Startul de sezon a fost unul destul de complicat pentru Halep, care a suferit din cauza problemelor la spate în toamna lui 2018. Românca a avut o vacanţă prelungită, astfel că a fost destul de greu să îşi găsească forma fizică. A jucat un singur meci la Sydney, înainte de Australian Open, iar la Melbourne a mers fără prea mari așteptări. Super evoluțiile din weekend, în FedCup, au readus moralul la nivel înalt. Eșecul cu Mertens pare mai degrabă un simplu accident.

Analiza partidei Simona Halep – Elise Mertens. Prea multe mingi de break ratate: 11!

Simona Halep a arătat foarte bine la retur în partida cu Elise Mertens. A făcut nu mai puțin de șase break-uri, dar ar fi trebuit să fie chiar mai multe. Asta pentru că românca a avut nu mai puțin de 17 șanse de a se impune pe serviciul adversarei. Rata de mingi de break câștigate este mult prea mică pentru o jucătoare cu pretenții. În schimb, Simona a salvat doar 3 dintre cele zece mingi de break de care a beneficiat Mertens.

Serviciul 1: OK. Serviciul doi: dezastru!

Principalul motiv care a dus la eșecul Simonei Halep a venit din cauza problemelor evidente pe serviciul doi. Doar cinci puncte a câștigat românca pe serviciul doi în întreaga partidă. Din totalul de 21 disputate. Un 24 la sută cu adevărat îngrijorător. Mertens a avut dublu, 48 la sută. Pe primul serviciu, lucrurile au mers bine. Simona servește mai tare și pare mai sigură pe ea. 74% puncte câștigate, față de 61% ale adversarei.

Probleme fizice pe finalul partidei

Cele mai mari griji după această finală sunt legate de starea de sănătate a Simonei Halep. Românca a părut extenuată în ultimele game-uri și, în plus, a acuzat și unele probleme musculare, iar la startul decisivului a cerut intervenția fizioterapeutului. Veștile legate de sănătatea ei sunt importante, în condițiile în care săptămâna care urmează se joacă la Dubai, turneu de categoria Premier 5. Iar în luna martie sunt programate două competiții foarte importante, Indian Wells și Miami, ambele Premier Mandatory.

Cea mai ofensivă variantă a Simonei Halep

Stilul de joc ales de Simona Halep pentru această partidă a fost oarecum surprinzător. Jocul româncei a fost ultra ofensiv, diferit faţă de varianta mult mai conservatoare pe care o arăta în alte jocuri. Această agresivitate a adus foarte multe mingi direct câştigătoare, dar şi un număr uriaş de greşeli neforţate. Pe final, mai ales în condiţiile în care era foarte obosită, Simona ar fi trebuit să revină la un stil ceva mai economicos, să aştepte greşeala adversarei, dar a preferat să rişte. Şi a pierdut.

Nu a apelat la Van Cleemput în momentele grele

În sezonul trecut, Simona Halep a salvat foarte multe partide cu ajutorul intervenţiilor lui Darren Cahill, care ştia exact când trebuie să o calmeze pe româncă şi ce trebuie să spună. Un antrenor ceva mai rezervat în exprimare, Van Cleemput nu a intervenit. Simona nici nu i-a cerut-o. Ar putea fi un semn că Simona nu are încă încredere totală în el. Ar fi şi o altă explicaţie. Românca spunea şi anul trecut că vrea să limiteze apariţiile antrenorului, deoarece miza principală este să se pregătească pentru turneele de Grand Slam, acolo unde nu sunt permise sesiunile de on-coart coaching.

fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *