◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Corul Madrigal a lansat programul aniversar „MADRIGAL 60”

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a lansat programul aniversar „MADRIGAL 60”. La conferința de presă organizată la sediul de pe Dealul Mitropoliei au participat Managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”- Emil Pantelimon, precum și membrii Corului Madrigal. împreună cu dirijorul principal, Anna Ungureanu și dirijorul secund, Cezar Verlan. Momentul a marcat debutul unui amplu calendar aniversar, care va puncta 6 decenii de activitate artistică neîntreruptă și de diplomației culturală. „Madrigal este unul dintre cei mai puternici ambasadori culturali pe care îi are România. Felicitări pentru cele șase decenii de activitate și pentru rezultatele importante de anul trecut, cu evenimentele în țară și străinătate. Urez întregii echipe mult succes în continuare!”, a declarat Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

„Programul MADRIGAL 60 este foarte important pentru noi și suntem bucuroși să îl anunțăm chiar acum, la început de an, când sărbătorim și cultura națională. Din 1963, Madrigal schimbă România prin muzică este sloganul nostru și prin acest program aniversar continuăm o tradiție de 6 decenii de transformare a României prin cultură. Sunt enorm de multe aspecte pentru care această aniversare este relevantă pentru România: Madrigal a readus colindele românilor în anii ’60, în plină perioadă comunistă, iar pe plan internațional a adus un capital enorm de imagine țării noastre.  Programul MADRIGAL 60 va pune în valoare această moștenire uriașă printr-o serie de șase mari programe naționale și internaționale”, a detaliat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Aniversarea va fi marcată printr-o serie amplă de programe culturale, editoriale și educaționale, care se vor desfășura pe tot parcursul anului.

Programul aniversar „MADRIGAL 60” este structurat în șase mari secțiuni.

Excelența în muzică. Corul Madrigal a planificat șase concerte, recitaluri și apectacole pe tot parcursul anului, începând din 21 ianuarie – Concertul Extraordinar „Despre Cultură” la Ateneul Român, Gala „MADRIGAL 60” pe 28 februarie la TNB, Recitalul de pe 1 martie „Primăvara începe cu Madrigal” în Studioul LIVE Europa FM, participarea la Festivalul Internațional „George Enescu” din septembrie și Concertul Extraordinar de Crăciun oferit corpului diplomatic din București în luna decembrie.

Unim România prin muzică. Madrigal va călători în 9 orașe din țară în cadrul a 4 turnee naționale care includ cele 3 mari Spectacole Extraordinare tradiționale „Săptămâna Patimilor”, „Ave Maria” și „Pe drumul Crăciunului”, precum și un proiect special dedicat Timișoarei – Capitală Culturală Europeană.

Diplomația Madrigal. Cu sprijinul Institutului Cultural Român și al reperezentanțelor diplomatice ale României, ansamblul va susține patru turnee internaționale: Concert „Imnurile Uniunii Europene” la Bruxelles, tripticul Istanbul – București – Berlin „Cantemir 350”, turneul „Antic și contemporan” în America de Sud, în Peru (Lima, Cusco, Machu Picchu) și turneul de Ziua Națională a României și Crăciun în Statele Unite ale Americii (New York, Washington, California).

Programul Național Cantus Mundi – Intergrare socială și educație culturală. Pe parcursul anului 2023, pe lângă participarea a peste 5.000 de copii din corurile programului în marile spectacole naționale ale Corului Madrigal, la Cantus Mundi vor fi derulate evenimentele consacrate ale programului: „Earth Hour cu Cantus Mundi”, „OPEN HOUSE Madrigal – Cantus Mundi” în Noaptea Muzeelor și Școala de Vară, multiplicată la nivel național. De asemenea, va fi dezvoltat proiectul de muzico-terapie „Madrigal cântă copiilor” pentru nou-născuți și viitoarele mame, precum și programul de cercetare „Cât de tare e prea tare?” – Studiu referitor la frecvența și volumul sunetelor pe care le aud copiii. O atenție specială va fi acordată și cunoscutelor programe educaționale ale Cantus Mundi – atelierele muzicale pentru copii și ateliere de dirijat coral pentru 1500 de profesori, dar și dezvoltării Direcției editoriale, prin lansări de noi volume și manuale. Nu în ultimul rând, corurile de copii vor fi implicate în noi producții muzicale în parteneriat cu Opera Comică pentru Copii, Târgurile de Crăciun și alte evenimente în parteneriat.

Tezaurul Madrigal. Programul „MADRIGAL 60” va fi marcat și prin 3 serii de expoziții de artă, fotografie și programe multimedia: „Galeria Madrigal” – expoziție de pictură a artiștilor contemporani la sediul ansamblului, pavilioane expoziționale Madrigal – Cantus Mundi la Art Safari, ediția a XIII-a, Sala „Madrigal 60” de la Aeroportul Henri Coandă București, seria de materiale audio-video „60 de ani în 60 de secunde” despre evenimentele marcante din istoria Madrigalului, dar și un Treasure Hunt „MADRIGAL 60” în București.

În casele românilor de pretutindeni. „MADRIGAL 60” aduce, totodată, nu mai puțin de 8 lansări naționale și internaționale: editoriale, discografice și multimedia – volumele  „Biografie MADRIGAL 60”  și „Madrigal, ambasador cultural”, CD-urile „Imnurile Uniunii Europene”, „Imnurile Americii Latine”, vinilurile „MADRIGAL 60” și Madrigal for Christmas / Madrigal de Crăciun”, Spectacolul Extraordinar „Pe drumul Crăciunului” pe VINIL, DVD și BLU-RAY, precum și un nou videoclip marca ansamblului, intitulat „Antic și contemporan – Madrigal la Machu Picchu”.

Corul Madrigal continuă o moștenire uriașă: șase decenii de excelență în muzică, diplomație culturală și încredere în schimbarea României prin muzică și cultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *