◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

A mai apus o stea … Ciao, Gina Lollobrigida …

Se duc încet şi în tăcere marii actori ai cinematografiei mondiale…

Una dintre cele mai mari actriţe italiene, Gina Lollobrigida a trecut în nefiinţă luni 16 ianuarie 2023, la vârsta de 95 de ani.

Diva care, alături de Sophia Loren, a reprezentat şi reprezintă chipul cinematografiei italiene chiar dacă nu mai avea douăzeci de ani și-a păstrat intacte umorul, inteligența și acel sex-appeal care a făcut-o „Lollo” din lume, un magnific portret contemporan al Italiei feminine.

Vedeta incontestabilă a cinematografiei italiene a lucrat cu unii dintre cei mai mari regizori italieni precum: Vittorio De Sica, Germi, Monicelli și Soldaţi iar în lunga sa carieră a câștigat șapte premii “David di Donatello” un Glob de Aur, două Nastri d’Argento iar în 2018 i s-a dedicat o Stea la Hollywood pe Walk of Fame. Gina Lollobrigida a fost şi o mare artistă şi fotografa cu opere expuse în toată lumea.

 

„Am dreptul să trăiesc dar și să mor în pace”

Din nefericire, Gina Lollobrigida era în procese de ani de zile cu fiul şi nepotul ei şi a declarat în lacrimi nu cu mult timp în urmă la o emisiune tv că este foarte tristă din cauza acestei situaţii şi că doreşte doar să fie lăsată să moară în pace!

Seducătoarea Bersagliera și Zâna Albastră, ambele în regia lui Luigi Comencini şi multe alte roluri feminine (romana lui Zampa, provinciala lui Soldaţi), multe femei fermecătoare precum Esmeralda cocoșatului Anthony Quinn, regina Saba alături de Yul Brynner au făcut în aşa fel ca Gina Lollobrigida, cunoscută de toți sub numele de Lollo să fie una dintre cele mai importante actrițe ale generației ei.

Alături de „rivala” Sophia Loren a contribuit la crearea imaginii divei italiene prin excelenţă şi a reușit să se transforme dintr-un sex-simbol într-un simbol internațional, un Star!

 

„Cine nu face nimic îmbătrânește mai devreme”

În 1988 a fost în distribuția serialului american Falcon Crest și anul următor în cea a remake-ului de televiziune „La romana” regizat de Giuseppe Patroni Griffi. În 1996 a primit David di Donatello pentru carieră din mâinile prietenului ei Gianluigi Rondi și în 2006 o recunoaștere specială cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a trofeului în care fusese prima câștigătoare în 1956.

Cu ocazia împlinirii a optzeci și opt de ani, ea declarase surprinzător că se va întoarce la cinema dar numai dacă o va chema Steven Spielberg: „Am înțeles că creierul meu funcționează mai bine decât înainte, cei care nu fac nimic îmbătrânesc mai repede”.
„Sunt profund șocată și întristată”, a spus Sophia Loren, una dintre primele care au comentat despre moartea actriței.”

Camera funerară va fi amenajată în Campidoglio, Sala della protomoteca miercuri, 18 ianuarie, între orele 10 și 19, și joi, 19 ianuarie, între orele 9.30 și 11.30. Înmormântarea va avea loc joi, 19 ianuarie, la ora 12.30, în Biserica Artiștilor din Piazza del Popolo din Roma.

 

Julia-Sandra Vîrsta / UZPR

Roma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *