◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Simona Halep merge în turul al 3-lea la Australian Open și se pregătește de duelul cu Venus Williams

Simona Halep a câștigat cu 6-3, 6-7, 6-4 în fața Sofiei Kenin, în runda a 2-a a turneului Australian Open, care se desfășoară la Melbourne. Românca a avut maturitatea s-o oprească pe americanca de 20 de ani, care venea după 6 victorii consecutive în circuitul WTA.

Partidă a fost una intensă, în care Halep și-a demonstrat clasa, pe durata a 2 ore și 34 de minute, în care a reușit 9 ași, precum și 33 de puncte câștigătoare. Primul set, adjudecat de Simona cu 6-3, a avut un singur sens, iar liderul mondial a obținut două break-uri.

În al doilea set, ambele jucătoare și-au pierdut serviciul o singura dată, ajungându-se la 6-6, după care s-a intrat în tiebreak. Acolo, Kenin a fost mai exacta și s-a impus cu 7-5.

Runda decisiva a luat o turnură neașteptată, iar americanca s-a distanțat la 4-2, după ce a câștigat pe serviciul Simonei. Însă, în continuare, Halep și-a etalat clasa de campioană și a obținut 4 gemuri consecutive, impunându-se cu 6-4.

În turul al 3-lea, românca o va întâlni pe Venus Williams (SUA, nr. 36 WTA), care a trecut în R64 de Alizet Cornet (nr. 46 WTA) cu 6-3, 4-6, în 2 ore și 19 minute. Dacă va învinge în acest meci, în optimi este posibil un duel cu Serena Williams (SUA, nr. 16 WTA).

Prin această victorie, Simona Halep rămâne lider mondial în clasamentul WTA LIVE, cu 5472 de puncte, urmată de Sloane Stephens – 5197 de puncte, Naomi Osaka – 5160 de puncte, Petra Kvitova – 5120 de puncte, Angelique Kerber – 4855 de puncte, Elina Svitolina – 4640 de puncte, Karolina Pliskova – 4450 de puncte și Caroline Wozniacki – 3566 de puncte.

În acest moment, există doar 5 jucătoare care pot să o depășească pe Halep în topul mondial: Stephens, Osaka, Kvitova, Kerber și Svitolina, însă românca poate fi sigură de locul 1 WTA, dacă va câștiga turneul sau dacă va juca finala, iar una dintre Stephens, Osaka, Kvitova sau Kerber nu se va impune la Australian Open.

George Titus Albulescu  / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *