◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Echipamente tv performante donate studenților la jurnalism, ca un cadou de Crăciun

Universitatea Troy și TROY TrojanVision TV, din Alabama, SUA, au surprins studenții la jurnalism de la Banks School cu un cadou de Crăciun în avans, donându-le de mai multe camere și alte echipamente de difuzare.

Managerul TrojanVision TV, Aaron Taylor, a spus că a avut ideea să doneze surplusul de echipamente al studioului după ce LaToya Gay, profesor de engleză, a cerut sfaturi cu privire la cel mai bun echipament de cameră de cumpărat în limita bugetului: „Deși bun, bugetul care i-a fost acordat nu i-ar fi adus o cantitate semnificativă de echipamente de difuzare de calitate. Rotițele au început să se rotească în capul meu în acel moment”.

Potrivit today.troy.edu, după trecerea la un nou model de cameră în urmă cu câțiva ani, studioul avea un surplus de camere suplimentare, microfoane, lumini și alte echipamente care nu mai erau folosite. După ce a donat biroul de știri orelor de jurnalism de la Banks în urmă cu câțiva ani, Taylor a căutat aprobarea pentru a dona încă o dată: „Avem această școală cu care avem o relație stabilită. Universitatea a oferit mai mult decât ne-a cerut și suntem bucuroși să facem asta. Acesta este tipul de relație pe care o are această universitate și trebuie să o aibă în continuare cu această comunitate și cu studenții noștri locali”.

Programele de jurnalism au devenit o opțiune obișnuită pentru multe licee din întreaga țară. Gay a spus că a le preda studenților cum să fie buni jurnaliști îi pregătește pentru succes: „Jurnalismul îi învață multe abilități, cum să comunice, în special pentru că multe dintre interviurile pe care le fac sunt cu adulți. Ca profesor de engleză, abilitățile de scris pe care le învață sunt extreme de importante, deoarece își scriu propriile povești. De asemenea, îi ajută pe studenții cărora le place să fie în spatele camerei să învețe cum să depaneze și să rezolve problemele”.

Mai mulți profesori și angajați ai Școlii de Jurnalism și Comunicare vor petrece timp la Banks, învățând studenții cum să folosească echipamentul și cum să se perfecționeze ca jurnaliști. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *