◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Justiția britanică respinge introducerea oficială a genului „X”

Curtea Supremă a Marii Britanii a respins eforturile de a se introduce pașapoarte neutre în ceea ce privește sexul, afirmând că varianta „X” pentru a desemna genul ar submina un sistem legal construit pe o distincție clară între bărbați și femei. Decizia vine după ce mai multe țări, printre care și Statele Unite, India, Australia și Islanda au eliberat primele lor pașapoarte cu un „X” în dreptul sexului. Președintele Curții Supreme a Marii Britanii a scris în motivarea deciziei luată cu unanimitate de voturi că obiectivul guvernului este de a garanta securitatea, reduce costurile și „menține o abordare coerentă în privința problemelor legate de gen în legislație și administrație este legitim”.Judecătorii au arătat de asemenea că nu există legislație care să recunoască persoanele fără sex în timp ce numeroase legi clasifică oamenii în bărbați și femei.

Activiștii care au militat pentru modificare au catalogat hotărârea drept „degradantă” și „dezumanizantă”, susținând că Marea Britanie s-a distanțat acum de o serie de țări care au introdus acte de identitate ce recunosc sexul neutru.

Christie Elan-Cane, care încearcă să obțină un „X” pe pașaport în loc de „M” sau „F” încă din 1995, spune că va face apel la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, în baza încălcării dreptului la viața privată. „Este greșit ca cineva care nu este nici bărbat nici femeie să fie forțat să aibă un gen inadecvat (…) pe actele noastre. Este degradant, este dezumanizat, este jignitor”, afirmă Elan-Cane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *