Bill Gates este este impresionat de progresul medicine în privinţa coronavirusului.

„Această activitate de vaccinare este fenomenală”, a spus Gates săptămâna trecută la Festivalul FinTech din Singapore. El a spus că ar putea exista şase vaccinuri COVID-19 gata până în primăvara anului 2021 şi se aşteaptă ca acestea să fie aprobate până în vara anului 2021.

În ciuda acestor date, Bill Gates este de părere că omenirea nu va reveni foarte curând la normalitate.

„Până în vara anului 2021, ţările bogate vor avea o acoperire a vaccinării populaţiei mai mare decât în alte ţări. Deci, ţările bogate vor reveni în mare parte la normal”, a declarat Gates vineri pentru Hindustan Times.

În prima jumătate a anului 2022 vom putea spune că ne-am întors la normal

„Trebuie cu adevărat să eliminăm acest virus, aproape peste tot sau altfel am văzut chiar şi în ţări care au făcut o treabă foarte bună – cum ar fi Australia sau Singapore sau Hong Kong sau Coreea de Sud – au întotdeauna un risc de reinfecţie. Deci, au fost nevoiţi să restricţioneze turismul şi alte călătorii, dar până în vară, acest lucru va începe să se deschidă. Nu vor reveni total la normal, dar cândva în prima jumătate a anului 2022, cred că vom putea spune că ne-am întors la normal”, a avertizat Gates.

În opinia sa, există riscul unei explozii a sărăciei la nivel mondial, din pricina efectelor negative generate de noul coronavirus. Raportul fundației sale susține că, în urma pandemiei de coronavirus, sărăcia extremă a crescut cu 7%, gradul de vaccinare a ajuns la cel mai scăzut nivel din anii ’90, iar efectele economice ale carantinei vor accentua inegalitățile sociale. În plus, zeci de milioane de oameni au o situație precară, din cauza insecurității economice și a firmelor care dau faliment. Practic, se estimează cea mai gravă recesiune de la al Doilea Război Mondial.