◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.07.2024

Studiu. Americanii petrec în medie 1,5 minute pentru a citi o știre online

Ziarele sunt o parte esențială a peisajului știrilor americane, dar au fost puternic lovite, pe măsură ce tot mai mulți americani consumă știri digitale. Datele financiare ale industriei și baza de abonați au fost în declin de la mijlocul anilor 2000, iar traficul de audiență pe site-urile lor a început să scadă, de asemenea.

Potrivit pewresearch.org , în 2022, circulația totală estimată a ziarelor cotidiene din SUA (print și digital combinate) a fost de 20,9 milioane, în scădere cu 8% și, respectiv, 10% față de 2021. În această cifră totală de tiraj, circulația tipărită în timpul săptămânii a scăzut cu 13%, iar cea de duminică a scăzut cu 16% față de anul precedent.

Se estimează că circulația digitală în 2022 a rămas relativ stabilă.

Evaluarea audienței digitale pentru întreaga industrie a ziarelor este dificilă, deoarece multe ziare nu primesc suficient trafic pe site-urile lor web pentru a fi măsurate de Comscore, sursa de date pe care s-a bazat cercetarea.

Minutele medii per vizită pentru primele 50 de cotidiane din SUA, pe baza circulației, a fost de puțin sub 1 minut și 30 de secunde în trimestrul IV 2022. Aceasta reprezintă o scădere de 43% față de când s-a început pentru prima dată urmărirea acestui aspect, în 2014, când media pe fiecare vizită a fost puțin peste 2 minute și 30 de secunde.

Venitul total estimat din publicitate pentru industria ziarelor în 2022 a fost de 9,8 miliarde de dolari, pe baza analizei Centrului situațiilor financiare pentru companiile de ziare cotate la bursă. Aceasta este în scădere cu 5% față de 2021. Venitul total estimat din circulație a fost de 11,6 miliarde de dolari. (Roxana Istudor)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *