◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.07.2024

Germania pierde zece ferme pe zi… de zece ani 

În ultimul deceniu, în Germania, în medie, 10 ferme au încetat activitatea în fiecare zi, potrivit raportului de politică agricolă al Guvernului german, care a determinat asociațiile și opoziția să îi ceară ministrului Agriculturii să ia măsuri, relatează euractiv.com.

Numărul de ferme care s-au închis între 2010 și 2020 a însumat aproximativ 36.000, potrivit raportului pe care guvernul federal trebuie să îl prezinte Bundestag-ului Parlamentului Federal German la fiecare patru ani. Aceasta reprezintă o scădere de aproximativ 12%, ceea ce corespunde și unei pierderi de aproximativ unul din șapte locuri de muncă.

Pentru a sprijini fermele mai mici, Germania profită la maximum de marja de manevră acordată de UE în actuala perioadă de finanțare a Politicii Agricole Comune (PAC) a UE pentru a redistribui subvențiile de la fermele mari către fermele mici și mijlocii. „Fermierii noștri sunt pregătiți pentru schimbare, dar au nevoie de securitate în planificare”, a explicat Özdemir, într-o declarație, admițând că securitatea în planificare a lipsit recent. Planificarea a devenit deosebit de dificilă din cauza fluctuațiilor puternice ale veniturilor, punând multe ferme sub presiune, raportul menționând „fluctuații anuale considerabile ale veniturilor în agricultură”, în primul rând din cauza condițiilor meteorologice și a fluctuațiilor prețurilor de producție. „Este sarcina factorilor de decizie să facă toate condițiile-cadru cât mai rezistente la crize, astfel încât fermele să poată funcționa cu succes și durabil”, se arată în declarația Ministerului.

Importanța securității planificării pe termen lung a fost subliniată și de Asociația Fermierilor Germani (DBV), care consideră că politicienii au datoria de a acționa. „Schimbarea structurală în agricultură este determinată de doi factori principali: o lipsă de perspective economice și o lipsă de fiabilitate politică pentru investițiile viitoare”, a declarat secretarul general al DBV, Bernhard Krüsken. Există, de asemenea, „o birocrație excesivă”, care duce adesea la decizia de a o altă cale decât agricultura atunci când o nouă generație preia conducerea. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *