◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Nadal a primit trofeul pentru cel mai bun jucător de tenis al anului după un meci marcă înregistrată la Turneul Campionilor

A fost ultima seară a lui Nadal la Turneul Campionilor 2019? Răspunsul la această întrebare va veni doar aproape de miezul nopții.

Dar a fost seara lui Rafael Nadal la Londra.

Ibericul a obținut a doua sa victorie la Nitto ATP Finals, strângând din dinți. După un meci de luptă marcă-înregistrată. Jucând în cea mai mare parte a timpului cu un forehand oscilant ca linia de la electrocardiogramă, Nadal a închis totuși partida cu cel mai constant jucător din faza grupelor de la Londra fără să fi înfruntat vreo minge de break. Nadal și-a păstrat intact palmaresul carierei: de 128 de ori a terminat un meci fără vreo minge de break pe serviciul său și pentru a 128-a oară, a câștigat meciul (informație statistică lansată pe Twitter de Enrico Maria Riva).

A fost 6-7(4), 6-4, 7-5, vineri, în fața lui Stefanos Tsitsipas.

La finalul partidei, Nadal a ridicat deasupra capului trofeul pentru cel mai bun jucător de tenis al anului. L-a sărutat, l-a îmbrățișat, l-a mușcat și, pentru doar câteva minute, l-a lăsat pe soclu, glumind: „e destul de greu„.

Nu mă gândeam că voi ține în mâini trofeul de #1 la 33 de ani și jumătate„, a mărturisit Nadal. Un Nadal ce radia de fericire, în O2 Arena, după ce obținuse victoria care i-a dat argumentele să zâmbească din toată inima la ceremonia pe care o merita, pentru un sezon în care a câștigat pentru a 12-a oară Roland Garros-ul, în care a triumfat pentru a 3-a oară la US Open, în care, cu două victorii la Roma și Montreal, a împins recordul absolut pentru cele mai multe titluri Masters 1000 la 35 și în care nu a ratat prezența în semifinale la niciunul dintre cele patru Grand Slam-uri.

Sunt foarte fericit. Este un moment emoționant pentru mine. Este multă muncă în spatele cortinei pentru a fi unde mă aflu acum. Fără familia și echipa mea nu aș fi fost aici. Vă mulțumesc tuturor, foarte mult, pentru sprijin„, a mai spus Nadal.

„Vă mulțumesc pentru tot sprijinul din acest meci. Vă mulțumesc vouă, celor care ați fost aici. Dar, vorbesc din inimă, le mulțumesc și tuturor fanilor din lumea întreagă. Este un sentiment foarte plăcut să ieși pe teren și să simți că ești încurajat. Nu știu dacă ne vom revedea mâine, aici, pentru că totul depinde de rezultatul de diseară. Eu am făcut tot ce am putut. Dacă ne vom revedea, va fi o onoare pentru mine să joc împotriva lui Roger. Dacă nu, sper că ne vom revedea la anul„, a mai spus Nadal.

Pentru a cincea oară în carieră, Rafa Nadal încheie seazonul pe primul loc, egalându-i pe Jimmy Connors, Roger Federer și Novak Djokovic. Doar Pete Sampras a reușit să termine mai multe sezoane pe primul loc în lume (6).

prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *