◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.07.2024

Revista Time, 100

Centenarul revistei Time, care a schimbat în mare măsură jurnalismul ultimului secol, este deopotrivă prilej de celebrare și de reflecție. În lumea știrilor de azi,

proza puternică pe care a imprimat-o această publicație cunoscută în toată lumea a implicat termeni care au făcut carieră – socialite sau magnat fiind doar două exemple. De-a lungul vremii, acest limbaj a devenit „stilul Time”.

O altă direcție majoră pentru presa din toată lumea pe care a imprimat-o revsta Time a fost, potrivit eu.northjersey.com, concizia.

Primul om de pe coperta Time a fost liderul republican Joseph Gurney Cannon. Cel mai lung articol din acel număr a fost de o jumătate de pagină.

Dacă la început Time era o revistă pentru un public restrains, educat, anii 1920 au schimbat totul. Și publicația a devenit una a clasei mijlocii.

În deceniile care au urmat, Time a devenit o instituție. A fi pe coperta sa a fost scopul fiecărei persoane ambițioase, de la Walter P. Chrysler la Hitler sau Bruce Springsteen. Omul anului  a fost o onoare. La apogeu, din anii 1970 până în anii 1990, tirajul Time era de peste patru milioane de exemplare.

În zilele noastre, când internetul este rege, cifrele Time nu mai sunt ce au fost, dar rămân impresionante – în jur de 1,6 milioane. Dar inovațiile sale sunt rutină pentru toate știrile, pe toate platformele.

Proza tare și scurtă, analiza știrilor, împărțirea poveștilor în bucăți mici — cu cât mai multe fapte, cifre și ilustrații posibil — fac parte, toate, din registrul Time, una dintre pblicațiile cu cea mai mare moștenire din istoria presei. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *