◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Institutul Internațional de Presă sprijină zece start-up-uri media europene

Institutul Internațional de Presă (IPI) a lansat un program de șase luni pentru a sprijini zece start-up-uri media europene aflate în stadiu incipient. New Media Incubator oferă mentorat, instruire și coaching din partea experților din industria media, precum și granturi în valoare de până la 15.000 de euro. Solicitanții vor avea un model de afaceri pregătit pentru piață, dar este nevoie de sprijin financiar și de mentorat pentru a începe.

În realitate, asta înseamnă o provocare; un public țintă în minte și un angajament față de conținut de calitate; dovezi de cercetare a audienței sau de testare de piață; o viziune cuprinzătoare pentru creștere și un argument puternic pentru a continua să funcționeze după cele șase luni.

Solicitanții au nevoie de cel puțin doi membri și să aibă sediul într-una dintre cele 35 de țări europene, cu excepția Regatului Unit. Afacerea trebuie să fie gata de lansare în termen de șase luni și poate avea o vechime de până la trei ani, potrivit journalism.co.uk.

Startup-urile au nevoie de un model clar de venit, de conținut și de produs, inclusiv venituri din cititori, abonamente, cititori tineri, videoclipuri pe rețelele sociale, știri digitale cu suport publicitar, audio digital, buletine informative, abonamente tipărite sau digitale, non-profit sau donații, tehnologie emergentă sau implicarea comunității.

Nevoia de noi startup-uri

Șeful strategiei de rețea și inovare la IPI, Jacqui Park, a subliniat cererea de startup-uri noi media. Publicul – în special cel din zonele rurale și grupurile marginalizate – au nevoie de o mai mare diversitate de instituții media, care să răspundă preocupărilor și intereselor lor zilnice.

Independența financiară este, de asemenea, o componentă importantă a unei prese libere. Libertatea presei depinde în mod evident de legi, reglementări, practici guvernamentale și protecția jurnaliștilor. Dar modelele de afaceri mai puternice înseamnă a putea rezista presiunilor. „Cealaltă parte a libertății presei este sprijinirea mass-media să se lanseze, să se dezvolte, să se adapteze și să se finanțeze, deoarece, dacă ne susținem media independentă doar din momentul în care se află deja sub amenințare, înseamnă că ne mișcăm prea încet”, punctează Park.

Există doar zece locuri disponibile în program. Apelurile pentru aplicații se încheie pe 14 iunie 2023, iar cele zece cereri vor fi selectate în iunie 2023. Incubatorul este de așteptat să înceapă în august 2023 și să funcționeze până în februarie 2024. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *