◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

NOAPTEA MUZEELOR LA TIMIȘOARA

Noaptea Muzeelor este denumirea dată evenimentului anual cultural patronat de Consiliul Europei și Consiliul Internațional al Muzeelor prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură își deschid porțile, simultan, până târziu în noapte.
În acest context de efervescență culturală, după seceta pandemică, Timișoara, cândva „orașul florilor” și cetate a culturii, renaște, încet, dar sigur, prin implicarea instituțiilor abilitate și a factorilor decidenți, care derulează un vast proiect de consolidare și înfrumusețare a unor clădiri emblematice, poate și faptul că în anul 2023, Timișoara va Capitală Cultural Europeană să fie o motivație în plus, benefică pentru comunitate.
Astfel sub egida Consiliului Județean Timiș, președinte domnul Alin Nica, prezent printre participanți, Muzeul Banatului din Timișoara a sărbătorit ,,Noaptea Muzeelor” în Complexul Bastion ,,Maria Theresia”, care a devenit pentru o noapte un adevărat amfiteatru cultural-artistic, în care vizitatori de orice vârstă au avut prilejul și ocazie fericită de a vizita gratis expoziții deschise publicului, jocuri de război reprezentând Banatul și Transilvania, spectacole diverse și muzică.
Desigur Muzeul POPA`S, cu caricaturile de excepție care i-au adus celebritatea în lume, a fost forța magnetică a nopții. Ca și expoziția etnografică a colegului nostru de breaslă Marius Matei. Grupul hatmanilor, parte din Proiectul Răscoala, O zi din viața unui pașă din Timișoara, Asociația Eugeniu de Savoya din Timișoara, Soldați români, Țebea-Brad. Dar și la etaj publicul a avut acces la esență, Expoziția de pictură, artist plastic Mihai Olteanu, Proiectul educațional pentru a combate arahnofobia (frica de păianjeni) ,,Păianjeni și tarantule”, proprietari Andrei Lazăr și Bogdan Biriș și alte expoziții. Momente deosebite care cu certitudine vor contribui aici, în orașul libertății, la crearea unui spațiu dinamic, divers și motivațional bazat pe valorile multiculturale, istorice și civice ale unei comunități în permanent dialog cu spiritul românesc. A fost o noapte ca o poveste frumoasă!

 

Dumitru BUȚOI / UZPR Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *