◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Se simt măreția
și farmecul Paștelui în paginile revistei
„Viața băcăuană”

Apărut la mai puțin de o lună până la Sfintele Sărbători ale Paștelui Ortodox și după sau chiar în preajma unor importante sărbători care preced Paștele, cel mai recent număr, 503, al revistei „Viața băcăuană” nu putea ocoli subiectele dedicate acestor sărbători. Dar nici alte principale evenimente și subiecte ale vieții sociale și culturale ale județului nu lipsesc din sumarul unui „periodic de atitudine, cultură și informație” – cum se autodefinește publicația editată de Fundația Culturală „Georgeta și Mircea Cancicov” din Bacău.

Piesa de greutate a acestui număr editorial este, însă, ca de obicei, un interviu care creionează o personalitate a locului, de această dată a conf. univ. dr. Ioan Dănilă, neobositul observator și cercetător al modului în care este respectată sfânta Limbă română, felul în care ne respectăm iluștrii înaintași, precum și cum mai descoperim poveștile istoriei noastre de toate felurile. Și chiar din titlul acestui interviu ne reamintim un mare of al cunoscutului profesor, cercetător și ziarist Ioan Dănilă: „În liceele pedagogice din România, de peste un sfert de veac  nu se mai predă limba română pentru educatori și învățători”.

Mai aflăm, din paginile revistei, detalii despre Gala Premiilor Comunității Băcăuane, despre celebrarea Zilei Mondiale a Sindromului Down și despre acțiunile dedicate persoanelor cu autism, despre bilanțul anual al Filialei Județene Cultul Eroilor, dar și despre ediția din acest an a manifestărilor „Luna plantării arborilor”, încă în desfășurare, despre recenta aniversare a istoricei reveniri a Basarabiei la România din 1918. Nu a fost trecut cu vederea nici Salonul de primăvară al Artei naive – un regal organizat la Centrul de Cultură din Bacău  – și nici manifestările Zilele Centrului de Cultură „George Apostu”.

Prin urmare, într-o perioadă marcată de mari accente spiritual-religioase, „Viața băcăuană” vine cu reportaje și articole despre Sărbătoarea Învierii Domnului, dar și despre Sărbătoarea Bunei Vestiri și despre imediata sărbătoare a Sfântului Gheorghe și despre tradiționalele canoane și rugăciuni din această perioadă, în articole scrise și de monahi, dar și de mireni cu har.

Se simt măreția și farmecul Sărbătorilor Pascale și în paginile revistei „Viața băcăuană”.

 

Petru Done

 Filiala Bacău a UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *