◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro30.05.2024

Numărul familiilor monoparentale crește galopant în toată lumea

Părinții singuri sunt o populație în creștere în întreaga lume. SUA au cele mai multe gospodării monoparentale – peste 10 milioane, conform datelor recensământului american din 2020, cele mai recente date disponibile. Aproape un sfert dintre copiii americani trăiesc doar cu un părinte. Dar aceste rânduri cresc și la nivel global. O analiză a datelor efectuată de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a arătat că numărul gospodăriilor monoparentale era de așteptat să crească în multe dintre cele 38 de țări membre, potrivit BBC. „Consecvența tendinței de creștere în aceste țări OCDE este remarcabilă, cea mai mare parte a previziunilor până în 2030 sugerând că este posibil ca cifrele să crească cu între 22% și 29%”, scriu autorii raportului. Numărul gospodăriilor monoparentale din Canada, de exemplu, a crescut constant în ultimul deceniu și jumătate, iar Biroul de Statistică din Australia a raportat în 2021 că familiile monoparentale au fost tipul de familie cu cea mai rapidă creștere din țară.

Potrivit experților, la nivel global, numărul de părinți monoparentali crește pe măsură ce rata divorțurilor sporește în multe țări, în special în unele state europene și asiatice. Cercetările indică mai mulți alți factori, inclusiv un peisaj socio-economic modificat, cu o participare crescută a femeilor pe piața muncii și stigmatizarea tot mai redusă în jurul parentalității monoparentale. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *