◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro09.05.2024

Angajatorii care plătesc mai puțin munca la distanță pierd angajați și talente

Lucrătorii de la distanță au salarii mai mici în companiile europene, deoarece firmele caută oportunități de a crește producția și de a reduce costurile, potrivit concluziilor unui nou sondaj publicat de platforma de management al cheltuielilor Pleo, care relevă faptul că una din cinci întreprinderi mici și mijlocii europene (IMM-uri) ia în considerare reducerea salariilor pentru lucrătorii la distanță. IMM-urile reprezintă 99% din numărul total al întreprinderilor din UE, potrivit Euronews. Thorbjørn Fink, reprezentant Pleo, a declarat că firmele „se vor concentra pe economii în 2024, dar de unde vor veni astfel de economii este incert, așa că unii aproximativ 20% dintre patroni menționează reducerea salariilor lucrătorilor la distanță ca pe o modalitate”.

Ideea de a plăti mai puțin lucrătorilor la distanță nu este nouă, dar dezbaterea continuă să se ridice, o parte susținând că lipsa de navetă a lucrătorilor de la distanță și libertatea de a trăi acolo unde doresc ar putea duce la facturi mai ieftine decât pentru cei care lucrează la birou.

Alții spun că lucrătorii la distanță sunt la fel de productivi ca și omologii lor de la sediu și chiar reduc costurile pentru angajatori, așa că munca lor ar trebui compensată în mod egal.

 

50% dintre lucrători preferă lucrul remote

Firma multinațională olandeză de consultanță în resurse umane Randstad a declarat pentru Euronews Business că este foarte important „să tratăm toți angajații în mod echitabil, indiferent de locația lor”.

În același timp, „în 2023 s-au înregistrat dezbateri din ce în ce mai ample legate de munca flexibilă, iar această dezbatere va continua în 2024”, susține Randstad. Dar agențiile de recrutare avertizează că aceste companii riscă să piardă oameni talentați dacă îi vor plăti mai puțin. Potrivit celui mai recent raport al LinkedIn, cererea de muncă la distanță de către potențialii angajați a depășit semnificativ creșterea ofertei. Raportul arată că 50% dintre lucrători preferă joburi hibride și la distanță. „Am descoperit că peste o treime (37%) dintre lucrători ar lua în considerare să-și părăsească locul de muncă dacă li s-ar cere să petreacă mai mult timp la birou, iar un sfert (25%) au acționat chiar în acest sens și și-au părăsit locul de muncă pentru că nu le-a oferit flexibilitate”, arată cercetarea de piață. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *