◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Factura pentru protecția europenilor în criza energetică a depășit fondul de recuperare post-pandemie

Țările Uniunii Europene au alocat până acum 681 miliarde de euro în cheltuieli pentru protejarea gospodăriilor în criza energetică, Marea Britanie, cu 103 miliarde de euro și Norvegia, cu 8,1 miliarde de euro, ducând la circa 800 miliarde de euro factura totală a protejării europenilor, arată o analiză a grupului de reflecție Bruegel.

Germania a ocupat primul loc în topul cheltuielilor, alocând aproape 270 miliarde de euro, o sumă care a eclipsat toate celelalte țări. Marea Britanie, Italia și Franța au fost următoarele, fiecare cheltuind mai puțin de 150 miliarde de euro.

Potrivit analizei citate de Euractiv, pe cap de locuitor, Luxemburg, Danemarca și Germania au avut cele mai mari alocări.

Cheltuielile alocate pentru protecție în fața crizei energetice sunt aproape de fondul UE – de 750 de miliarde de euro – pentru redresarea post-COVID-19.

Bruegel afirmă că guvernele au concentrat cea mai mare parte a sprijinului pe măsuri pentru a reduce prețul cu amănuntul pe care consumatorii îl plătesc pentru energie, cum ar fi reducerea TVA-ului la benzină sau plafonarea prețului la energie. Grupul de reflecție susține că dinamica trebuie să se schimbe, deoarece statele rămân fără spațiu fiscal pentru a menține o finanțare atât de largă. „În loc de măsuri de suprimare a prețurilor, care sunt subvenții de facto pentru combustibilii fosili, guvernele ar trebui să promoveze acum mai multe politici de sprijinire a veniturilor”, punctează analistul Giovanni Sgaravatti. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *