◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro03.05.2024

Experții media canadieni, în ofensivă împotriva efectelor traumelor la care sunt expuși jurnaliștii

Studiile au descoperit că munca jurnaliştilor le poate afecta sănătatea mintală. Cercetările sugerează că între 80% și 100% dintre jurnaliști au fost expuși la un eveniment traumatizant la locul de muncă, potrivit Dart Center for Journalism & Trauma. Anul trecut, rezultatele unui sondaj efectuat pe peste 1.200 de jurnalişti canadieni au confirmat că aceştia se confruntă cu o „cantitate alarmantă de stres” şi că mulţi suferă prejudicii ca urmare a acoperirii repetate a unor poveşti traumatizante, totuşi, „aceste prejudicii nu sunt adesea întâmpinate în mod adecvat”.

Există pași practici pe care redacțiile îi pot lua pentru a proteja sănătatea mintală a jurnaliștilor.

Potrivit hks.harvard.edu, specialiștii oferă soluții pentru contracararea acestei situații.

Naseem Miller, de la The Journalist’s Resource, a înființat grupul de Facebook Journalists Covering Trauma ca un loc de adunare pentru reporteri și editori și ca o resursă de informare despre sănătatea mintală a jurnaliștilor și raportarea responsabilă a tragediilor.

Scott Blanchard, director de jurnalism la postul public de media WITF, din Harrisburg, a creat un program de conștientizare a traumei și sprijin de la egal la egal în Digital First Media în 2014, prima dată când o organizație locală de știri din SUA a întreprins un astfel de efort. El a condus, de asemenea, cursuri de conștientizare a traumei și sprijin de la egal la egal în mai multe redacții.

Elana Newman, director de cercetare al Centrului Dart pentru Jurnalism și Traumă și co-director al Institutului de Traumă, Adversitate și Nedreptate de la Universitatea din Tulsa a supravegheat dezvoltarea unei baze de date bibliografice despre jurnalism și traumă, pentru a ajuta profesorii și savanții să identifice informații pe această temă.

Dave Seglins, jurnalist de investigație la CBC News, cu sediul în Toronto, este co-autor al unui studiu național care a inclus peste 1.200 de jurnalişti canadieni („Taking Care: a report on mental health, well-being and trauma between Canadian media worker”), care oferă date de conștientizare extinsă a fenomenului. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *