◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Cotidian iranian interzis pentru că a făcut legătura între ayatollahul Khamenei și foametea din țară

Autoritățile judiciare iraniene au interzis apariția cotidianului Kelid, pentru publicarea unei imagini pe prima pagină care părea să arate că mâna liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, se află peste pragul sărăciei în Republica Islamică, și un articol intitulat „Milioane de iranieni care trăiesc sub pragul sărăciei”. Sub titlu, grafica arată mâna stângă a cuiva care ține un pix și desenează o linie roșie pe pagină, în timp ce siluetele persoanelor de dedesubt ajung până la linie. Grafica semănă cu o imagine anterioară a lui Khamenei, scriind pe o bucată de hârtie cu mâna stângă și cu un inel proeminent pe unul dintre degete. Materialul de presă a venit pe fondul furiei populare, larg răspândite, legate de economia națională. Agenția de știri Mehr a anunțat că organismul iranian de supraveghere a presei a închis ziarul, relatează apnews.com.
Clubul Tinerilor Jurnalişti, un grup asociat cu televiziunea de stat, a raportat anterior că cenzorii examinau ziarul după publicare. Agenția de știri de stat IRNA a recunoscut că publicația a fost închisă, fără a explica motivul deciziei, iar site-ul a fost de asemenea închis.
Cu sancțiunile americane care continuă să sugrume economia, inflația record a lovit iranienii obișnuiți, care au ajuns să elimine carnea și lactatele din dietă, cumpărând din ce în ce mai puține produse în fiecare lună.
Jurnaliștii iranieni se confruntă cu hărțuirea constantă și amenințarea cu arestarea, potrivit grupurilor de advocaţi de presă. (R.I.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *