◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Burse în valoare totală de 2,4 milioane de dolari (de la stat) pentru jurnalism în comunitățile subreprezentate din Washington

Un nou program de burse își propune să crească acoperirea știrilor în comunitățile subreprezentate din statul Washington. Finanțat cu 2,4 milioane de dolari de la legislatura statului, programul condus de Colegiul de Comunicare „Edward R. Murrow”, de la Universitatea de Stat din Washington, va asocia opt jurnaliști la început de carieră cu redacții pentru posturi de reportaj de doi ani, cu normă întreagă. Recrutarea pentru program începe în această toamnă, cu posturile debutând din 2024. Numărul de bursieri va crește la 16 în 2025. „Jurnalismul responsabil contribuie la o viață civică mai puternică și mai sănătoasă. Credem că acest program va fi un beneficiu real pentru cetățeni și pentru comunitățile în care trăiesc și lucrează”, a spus Bruce Pinkleton, decanul Colegiului de Comunicare Murrow.

Jurnaliștii vor relata despre afacerile civice din statul Washington, cu accent pe comunitățile subreprezentate, atât rurale, cât și urbane. Jumătate dintre participanți vor fi absolvenți ai Colegiului Murrow, cealaltă jumătate ai altor universități sau colegii din statul Washington – toți vor fi absolvit în ultimii cinci ani.

Acoperirea știrilor în statul Washington s-a redus mult în ultimii ani. Potrivit news.wsu.edu, 12 dintre cele 39 de comitate ale statului Washington aveau un singur ziar în 2022, potrivit unei cercetări a Universității Northwestern.

„Criza din știrile locale are un impact profund asupra vieții civice din statul nostru”, a Burserii vor fi obligați să finalizeze formarea și să participe la discuții cu lideri în jurnalism, drept media, etică, securitate digitală, dezinformare, informații civice, angajament comunității, acces la informații publice și subiecte conexe, rezultând un certificat în media digitală.

Programul de burse a fost susținut de senatorul statului Washington Karen Keizer și de senatorul Marko Liias. (redacția UZPR)

Foto: Niek Verlaan/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *